StoryEditorOCM
Šibenikobjavio i video

Zekanović progovorio o demografskoj katastrofi: To je najveći problem Šibenika i Hrvatske. Godišnje u gradu izgubimo 500 stanovnika!

Piše Šibenski.hr
4. svibnja 2021. - 16:55

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik i kandidat Hrvatskih suverenista za gradonačelnika Šibenika, nastavio je svoje obraćanje biračima video objavama. Ovoga puta dotaknuo se demografije.

- Najveći problem današnjeg Šibenika i moderne Hrvatske je demografska katastrofa s kojom smo suočeni. Nažalost ovoj temi nije pragmatično govoriti jer grad Šibenik i Šibensko-kninska županija nažalost prednjače po lošim demografskim brojkama.

Za razliku od onih koji su samo deklarativno za demografsku obnovu, a ne rade ništa po tom pitanju Hrvatski suverenisti po pitanju Šibensko-kninske županije i grada Šibenika nude konkretna rješenja.

U Šibeniku je minus uzrokovan prirodnim kretanjem stanovništva, odnosno prirodnim padom oko 200 stanovnika godišnje. Naime u Šibeniku se godišnje rodi dvjestotinjak djece manje nego što je godišnji mortalitet. Ako uzmemo u obzir migracije onda je demografski minus oko 500 stanovnika godišnje - poručio je u svom video Zekanović.

19. travanj 2024 17:06