StoryEditorOCM
ŠibenikOpasno parkiralište

Zbog šljunka na cesti iza Tvrđave Barone auti voze kao po ledu, a i pješaci se lako poskliznu

8. veljače 2017. - 14:39


Šljunak i zemlja kojim je nasut teren za parkiralište iza Tvrđave Barone, stalno zadaje probleme vozačima i pješacima po Šubićevom šetalištu, zavojitoj ulici koja od tvrđave vodi do nadvožnjaka i Ulice bana Josipa Jelačića.

Čim padne malo kiše ili se na parkiralište popnu dva-tri vozila, šljunak brzo sklizne na cestu, pa iako povremeno bude počišćen sa ceste i vraćen na parkiralište, tu se dugo ne zadrži.

Parkiralište je sadašnji izgled dobilo nakon što je tvrtka koja je radila na obnovi tvrđave preko noći napustila gradilište, jer je bankrotirala. Iza nje su, kao građevinski materijal, ostale hrpe pijeska i šljunka. kojeg su se nastavljači radova riješili tako da su ga poravnali po platou koje je tako postalo parkiralište!

Nerijetko ta „škalja“ prekrije cijelu širinu ulice, a ako je uz to kolnik malo mokar, vozila lako „zašlajfaju“. Još nesigurniju vožnju to predstavlja motociklistima koje opasni kamenčići nespremne dočekaju iza okuke, tj. tvrđave.

A ni pješacima ta situacija nije baš lagodna, jer se noga lako posklizne kada nagazi na šljunak na cesti.
Tvrđava Barone krajem siječnja proslavila je prvi rođendan, a rijeke posjetitelja koje su, pješke ili s vozilima, nahrupile tada na nju, najbolje potvrđuje kako taj „detalj“ zvan parkiralište ne smije ostati zaboravljen!

 

30. travanj 2024 10:42