StoryEditorOCM
ŠibenikČetiri radnika učinila mirakul

Zbog ovih žardinjera isplatilo se ukinuti "Zelenilo"!

19. ožujka 2018. - 09:46

Tek kada je "Zelenilo", otišlo u ropotarnicu povijesti - ili u bespuća povijesne zbiljnosti - zazelenile su se betonske žardinjere u "Sarajevskoj" ulici.



Ove su betonske naprave stajale godinama zapuštene i napuštene, u njima je rastao korov i bacalo se smeće, a direktor "Zelenila" Siniša Burić tretirao ih je kao da su minirane ili kontaminirane radijacijom - ne daj Bože da bi koji od njegovih djelatnika ili djelatnica koje je svake godine darivao ružom i neradnim danom za Dan žena - u njih nešto posadio.

Pisali smo o tome više puta, ali utaman. Sve dok jedan drugi Burić - gradonačelnik Željko - nije učinio pomalo neočekivan potez pa ukinuo "Zelenilo" i pripojio ga "Čistoći", u tvrtku "Zeleni grad". Koja je - ako ništa drugo - opravdala svoje ime time što je napokon učinila mirakul i posadila zelene grmove u dotad prazne žardinjere.



Riječ je, o koliko se može vidjeti, patuljastim Pittosporumima koje je "Zelenilo" ionako imalo u svom rasadniku. A za cijelu tu operaciju, kako nam je kazao direktor "Zelenog grada" Novica Ljubičić, četvorici je radnika trebalo - sat vremena.



- Drago nam je da javnost vidi da smo počeli uređivati ta dosad zapuštena mjesta po grada. Ima mali milijun tih detalja koja treba dovesti u red, koja ne koštaju ništa, jer cvijeće i zelenilo ionako imamo u rasadniku, a koje puno znače za izgled grada - kazao nam je Novica Ljubičić, direktor "Zelenog grada", ističući kako su njegovi djelatnici počeli uređivati i žardinjere na Poljani, ispred gradske knjižnice, pa na rivi koja je bila, veli, dosta zapuštena, prava šikara.
- Uredit ćemo i ulaze u grad, cestovne prilaze, samo polako, sve u dogovoru s gradom i gradskom upravom - veli Novica Ljubičić. Kojemu je cvijeće, barem zasad, puno ugodnija tema od smeća. S kojim nikako na "zelenu granu"...

06. svibanj 2024 22:37