StoryEditorOCM
Šibenikzdravstveno i mirovinsko

Zbog obnove zgrade u centru grada dvije važne šibenske institucije traže privremeni smještaj

Piše Ana Petrić
10. travnja 2023. - 12:11
Sibenik, 291222. Zgrada u kojoj se nalaze podrucni uredi HZZO i HZMO u ulici fra Jerolima Milete.Niksa Stipanicev/Cropix

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje - Područna služba Šibenik, raspisala je javni natječaj za prikupljanje neobvezujućih ponuda za uzimanje u zakup poslovnog prostora u Šibeniku, a za potrebe rada i smještaja 49 radnika Područnih službi HZMO-a i HZZO-a na određeno vrijeme od jedne godine.

Riječ je o privremenoj, novoj lokaciji na koju će šibenski Područni uredi HZMO-a i HZZO-a preseliti za vrijeme trajanja radova na obnovi njihove trenutne zgrade.

Podsjetimo, radi se o sanacijskim radovima u procijenjenoj vrijednosti od 13 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno, za predmetnu poslovnu zgradu utvrđena je potreba investicijskog ulaganja radi obnove vanjske ovojnice objekta, obnove i izmijene svih fasadnih slojeva i krova, a nakon čega će se otkloniti posljedice postojećih oštećenja te će se osigurati znatna ušteda energenata.

Dodatno, ugraditi će se dizalo do svih etaža, ukloniti arhitektonsko–urbanističke barijere na ulazu u objekt te obnoviti, odnosno dograditi sustavi grijanja i hlađenja. Također, u prostorijama šibenskog Područnog ureda HZMO-a izvršit će se arhitektonske prilagodbe prostora i obnoviti svi završni slojevi interijera, nakon čega će se cjelokupni prostor opremiti novim namještajem, a planirani početak radova na uređenju zgrade je u listopadu ove godine, kažu nam iz HZMO-a.

-Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Područna služba Šibenik objavila je navedeni natječaj, kako bi se osigurao primjeren i odgovarajući poslovni prostor u Šibeniku za vrijeme izvođenja radova na zajedničkim dijelovima zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i HZZO-a u Šibeniku. O dinamici provedbe postupka nabave radova i odabiru izvođača radova, kojeg provodi HZMO, ovisiti će početak radova, kao i preseljenje stručne službe HZZO-a na novu lokaciju - potvrđuju nam iz HZZO-a.

25. travanj 2024 11:11