StoryEditorOCM
ŠibenikPrva ‘žrtva‘

Zbog koronavirusa odgođen humanitarni koncert ‘Za Marijine obroke‘ koji je trebao biti održan u šibenskom kazalištu

Piše Vjera Zorić
10. ožujka 2020. - 11:26

Humanitarni koncert „ Za Marijine obroke” koji je trebao biti održan u četvrtak, 12. ožujka u HNK u Šibeniku odgođen je zbog aktualne situacije oko epidemije korona virusa. Rečeno je to u utorak, na konferenciji za novinare, koji su sazvali organizatori Osnovne škole Murterski škoji.

- U razgovoru s ravnateljem škole Edijem Juragom i upravom HNK u Šibeniku, odlučeno je da se koncert odgodi za neka bolja vremena. Ne znamo točno kada će biti održan, jer sve ovisi o daljnjem događanjima vezanim uz epidemiju. Možda to bude za dva ili tri mjeseca. U svakom slučaju mi ne odustajemo od naše dugogodišnje humanitarne akcije i nastavit ćemo i dalje s koncertima, rekao je Alen Skroza, jedan od organizatora.

Podsjetimo, riječ je o humanitarnom koncertu koji je trebao biti održan po sedmi put, čiji prihod od ulaznica ide udruzi ”Mary s meals-Zagreb”, za pomoć djeci u nerazvijenim zemljama Afrike, odnosno za izgradnju školskih kuhinja i dostavu hrane,s motom „Pružimo svakom djetetu pravo na obrazovanje”.

Misija Marijinih obroka jest djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta pružiti jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta godišnje, prosječno je potrebno 120 kuna, a svojim obrocima danas hrane više od 1,4 milijuna djece.

17. travanj 2024 01:13