StoryEditorOCM
Šibenikokončana humanitarna akcija

Zbog dvije Tee šibensko rodilište dobilo vrijedan uređaj: ‘Prva poruka je poslana 17. ožujka... Danas je već sve gotovo‘

Piše šibenski.hr
25. kolovoza 2021. - 12:37

Ispred šibenskog rodilišta u srijedu je održana konferencija za medije na kojoj je izvršena i službena primopredaja novog CTG uređaja čime je humanitarna akcija “Dvije Tee za sve žene” uspješno završena.

Podsjetimo, Šibenčanke Tea Mikulandra i Tea Marjančić organizirale su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za novi CTG uređaj, koji je od iznimne važnosti za šibensko rodilište jer ima mogućnost nadzora fetusa, ali i majke prilikom poroda.

Uz podršku i suradnju voditelja odjela ginekologije doktora Ivana Zmijanovića, ali i ravnateljice šibenske bolnice Sanje Jakelić ova hvale vrijedna inicijativa dočekala je sretan završetak.

-Drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju, ja moram naglasiti da sam jako ponosna na moju Teu i na sebe samu, rekla je ushićeno Tea Marjančić pa dodala, 17. ožujka mi je Tea poslala prvu poruku u kojoj me pitala možemo li išta napraviti, danas je 25. kolovoza i uređaj je kupljen, uređaj kakvo naše rodilište nije imalo, a danas smo tu da ga uručimo doktoru Zmijanoviću.

-Naručena je i posteljina u vrijednosti 17.000 kuna koliko je preostalo novca nakon kupnje uređaja, ovo je jedno hvala doktorima, sestrama, babicama, kompletnom osoblju rodilišta i ginekologije jer se sve trudnice u bolnici zaista osjećaju kao kap vode na dlanu, zaključila je Tea Marjančić.

-Jako sam ponosna na nas dvije, zahvalila bi se svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i donirali sredstva za kupnju uređaja, rekla nam je Tea Mikulandra.

Koliko je trenutna situacija zahtjevna u bolničkim sustavima u Hrvatskoj, pa tako i u Šibeniku potvrdio nam je i voditelj odjela ginekologije Ivan Zmijanović.

-Situacija u kojoj smo se našli prije godinu i pol dana nas je prisilila da organiziramo dva rodilišta, jedno na samom odjelu i drugo na Covid odjelu, rekao nam je doktor Zmijanović i dodao, sama nas je situacija dovela do toga da uređaje moramo podijeliti na dvije lokacije, sada smo s ovim aparatom dobili uređaj s kojim možemo bolje skrbiti o našim trudnicama.

Još jednom hvala dvjema Teama na inicijativi, kao i svim donatorima, puno nas samo kritizira a malo tko zaista poduzme nešto, one su napravile pravi potez i potakli ljude da se odazovu, hvala im na tome, ovo nam jedan dodatan poticaj da radimo još bolje, odgovornije i sa više ljubavi, zaključio je Zmijanović.

Hvale vrijednu inicijativu komentirala nam je i Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice.

-Bolnica također prolazi kroz vrlo zahtjevno razdoblje posljednjih godinu i pol dana, bilo što se tiče organizacijskih, kadrovskih, materijalnih i svih ostalih resursa, tako da ovako lijepe, vrijedne akcije i riječi koje su nam upućene nam znače zaista puno, hvala svima koji su sudjelovali u ovoj inicijativi.

U ovim teškim i neizvjesnim vremenima kada nam je zdravstvo ali i osoblje preopterećeno svaka inicijativa i pomoć je dobrodošla, dvije Tee su to prepoznale i reagirale, veliko hvala im na tome- istaknula je Jakelić

19. travanj 2024 13:10