StoryEditor
ŠibenikUnatoč otežanim okolnostima

Završena obnova dječjeg vrtića na Vidicima: Šibenska će djeca novu pedagošku godinu započeti u dotjeranom objektu

Piše šibenski.hr
27. kolovoza 2020. - 11:37
Završena obnova dječjeg vrtića na VidicimaGrad Šibenik

Radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića „Vidici“, unatoč otežanim okolnostima rada, uspješno su privedeni kraju, izvijestili su iz šibenske Gradske uprave.

Šibenska će djeca novu pedagošku godinu započeti u obnovljenom i dotjeranom objektu. Postavljena je nova vanjska stolarija, sanirani krovovi, podovi i fasada. Sustav grijanja na lož ulje zamijenjen je znatno ekonomičnijim plinskim grijanjem. Na krov vrtića postavljeni su sunčani kolektori i moduli za zagrijavanje vode i proizvodnju električne energije. Realizacijom ovog projekta objekt je iz energetskog razreda C prešao u razred A. Time će se značajno smanjiti potrošnja energenata, a vrtić je poprimio i novi, svjež, moderniji izgled, doznaje se u šibenskoj Gradskoj upravi

Ukupna vrijednost investicije je 5,7 milijuna kuna plus PDV. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1,6 milijuna kuna. Dodatnih 1,4 milijuna kuna realizirano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj razini.

Uoči početka nove pedagoške godine, vrtić je obišao gradonačelnik Željko Burić u pratnji suradnika i ravnateljice predškolske ustanove „Šibenska maslina“, čiji je vrtić „Vidici“ sastavni dio, Maje Gulin.

- Jako mi je drago što na početku ove neizvjesne pedagoške godine imamo priliku predstaviti i neke dobre vijesti. Unatoč epidemiji, svi šibenski projekti dobro napreduju. Na projekte obnove dječjih vrtića smo posebno ponosni. Našoj djeci i mladima moramo osigurati idealne uvjete u svim fazama rasta i razvoja, od obnove dječjih vrtića do inkubatora za inovacije i razvoj poduzetništva. Stvaramo grad u kojem roditelji žele odgajati svoju djecu, a mladi u njemu žele ostati živjeti.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je na dosadašnje projekte energetske obnove na javnim objektima koje je Grad Šibenik uspješno završio, kao i na one u pripremi.

- Maksimalno koristimo projekte energetske obnove za uređenje šibenskih javnih objekata u koje se nije ulagalo godinama. Europskim novcem obnovljene su dvorane Baldekin i Miminac, osnovna škola Jurja Šižgorića te vrtići Kućica, Šibenski tići i Građa. Izradili smo dokumentaciju i čekamo sljedeći krug natječaja kako bi zatražili sredstva za obnovu osnovnih škola Petar Krešimir, Vidici i Vrpolje, područnih škola u Dubravi, Ražinama, Zlarinu i Zatonu, sportskog centra Ljubica i dječjeg vrtića Tintilinić. I nećemo stati samo na obnovama postojećih objekata. Vrlo brzo krećemo s izgradnjom novog dječjeg vrtića Ljubica u Crnici. Cilj nam je da, uz sredstva iz EU fondova, obnovimo što veći broj škola i vrtića na širem području grada i našoj djeci omogućimo najviše standarde boravka, obrazovanja i razvoja.“, rekao je zamjenik gradonačelnika.

Ravnateljica predškolske ustanove „Šibenska maslina“ Maja Gulin zahvalila se Gradu Šibeniku na suradnji, djelatnicima vrtića, a osobito roditeljima vrtićke djece na iskazanom strpljenju tijekom izvođenja kompleksnih radova.

 

Izdvojeno

24. studeni 2020 10:35