StoryEditorOCM
Šibenikod 1. veljače

Zatvara se trim staza na Šubićevcu: počinju radovi na uređenju, evo koliko će nas to koštati i kada će biti završeno

Piše Šibenski.hr
27. siječnja 2021. - 13:52

Prvim danom veljače započet će radovi adaptacije poučne staze u sklopu projekta "Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar" - poručili su danas iz Grada Šibenika.

Projektom će se adaptirati postojeća staza dužine oko 630 metara, koja će se nakon postavljanja edukacijskih tabli i multifunkcionalnih klupa za odmor sa edukativnim pločama pretvoriti u poučnu stazu duž koje će građani biti informirani o mediteranskim šumama, kao i o važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša.

"Adaptacija se sastoji od uređenja postojeće trase staze  koja se nadovezuje na postojeće šetnice i staze unutar značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar. Poučna staza uređena provedbom ovog projekta, će pratiti postojeću konfiguraciju tla. Nakon uređenja staze će se znatno unaprijediti njezina funkcionalnost i osigurati maksimalna sigurnost korištenja.

Za izvođača radova je odabran Stina Šibenik d.o.o. iz Šibenika, te će radovi trajati 60 dana. Za cijelo vrijeme trajanja radova poučna staza će biti zatvorena za građane te se neće moći koristiti", stoji, između ostalog, u priopćenju iz gradske uprave.

Projekt Uređenja poučne staze procijenjen je na  716 tisuća kuna.

18. travanj 2024 05:57