StoryEditorOCM
ŠibenikU ponedjeljak, 11. listopada, kreće treća faza radova u Ulici kralja Zvonimira

Zatvara se dionica od Stare ceste do ulice Primorske čete

Piše šibenski.hr
10. listopada 2019. - 14:04

Iz "Vodovoda i odvodnje" d.o.o. Šibenik izvijestili su da radovi na projektu "Aglomeracija Šibenik" u Ulici kralja Zvonimira teku u skladu sa zacrtanim rokovima. Od ponedjeljka, 11. listopada, znatno ranije od predviđenog roka, kreće treća faza radova u Ulici kralja Zvonimira.

Radovi će se izvoditi na potezu od Stare ceste do Ulice Primorske čete, te će promet na navedenoj dionici biti u potpunosti zatvoren. Ranijim ulaskom u novu fazu radova dodatno će biti otežan promet u samom centru grada jer više neće biti moguć pristup kroz Njivice i ulicu Bribirskih knezove, već će se glavnina prometa odvijati kroz Staru cestu.

O svemu će više riječi biti na konferenciju za medije koja će se održati na radilištu u Zvonimirovoj ulici, na predjelu Starog pazara, u petak, 11. listopada 2019. s početkom u 11 sati.

O razlozima ranijeg početka treće faze, organizacije prometa i života u tom dijelu grada, te općenito o tijeku radova na projektu Aglomeracija Šibenik, s naglaskom na radove u užem središtu grada, govorit će Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje, Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika te Marko Sarađen, vlasnik tvrtke Sarađen d.o.o., izvođača radova na projektu.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Šibenik najveći je infrastrukturni šibenski projekt u 21. stoljeću. Obuhvaća obnovu i izgradnju 51 kilometar kanalizacijske i 35 kilometara vodovodne mreže na šibenskom području. Radovi obuhvaćaju 23 ulice u Šibeniku, kompletnu izgradnju kanalizacijske mreže i rekonstrukciju vodovodne mreže za naselja Brodarica, Krapanj, Zablaće, Podsolarsko i Jadrtovac.

Izgradit će se 12 crpnih stanica, rekonstrukcija postojeće centralne crpne stanice u Mandalini i do nje dio novog cjevovoda od uređaja za pročišćavanje s što će riješiti neugodne mirise koji se javljaju tijekom ljeta.

 

 

18. travanj 2024 03:09