StoryEditorOCM
ŠibenikPotpisan ugovor

Započinju radovi na rekonstrukciji i stavljanju u funkciju Društvenog doma u Konjevratima

Piše šibenski.hr
22. travnja 2021. - 13:45

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je u četvrtak ugovor o rekonstrukciji krovišta Društvenog doma u Konjevratima. Provedbom projekta rekonstruirat će se 170 m2 dotrajalog krovišta, a prostor opremiti stolovima i stolicama. Grad Šibenik za projekt je ostvario europska sredstva prijavom na natječaj kojeg je raspisala Lokalna akcijska grupa (LAG) „Krka“.

- Ovo je, poput projekta obnove prostorija Vatrogasnog doma u Grebaštici, jedan od manjih europskih projekta, ali od velikog značaja za ovaj kraj i njegove stanovnike. Suradnjom Grada Šibenika, udruge Svjetlost iz Konjevrata i predstavnika LAG „Krka“ rekonstruirat će se derutni i napušteni objekt i staviti u funkciju. Za početak uređujemo krov, a nastavljamo s obnovom čitavog objekta- kazao je Burić.

Zgrada Društvenog doma u Konjevratima površine je oko 300 m2, ima prizemlje i jedan kat. Projekt obnove odvijat će se u fazama, a rekonstrukcija krovišta je prva faza obnove zgrade, kako bi se spriječilo njezino daljnje propadanje. Zatim slijedi sanacija međukatne konstrukcije, pregradnih zidova i obnova vanjske ovojnice objekta. Projektom će se dobiti multifunkcionalni prostor na dvije etaže za različite namjene. Krajnji korisnici društvenog doma Konjevrate su lokalno stanovništvo, kulturno- umjetničko društva, lokalne udruge i sportsko-rekreacijska društva.

- Cilj projekta je poboljšati kvalitetu života u zajednici, odnosno aktivirati stanovništvo na području Konjevrata. Naša udruga na ovom području provodi projekt Zaželi u sklopu kojeg zapošljavamo 14 žena koje brinu o stotinjak korisnika, a imamo u planu realizaciju i brojnih drugih projekata. “, kazala je Sandra Vrljević, ispred udruge Svjetlost.

Vrijednost radova rekonstrukcije krovišta iznosi 448.740,00 kn + PDV, a izvest će ih tvrtka Agrad Projekt d.o.o. Direktor tvrtke Dino Vuljanko zahvalio se Gradu na ukazanom povjerenju te je istaknuo kako će radovi biti okončani u predviđenom roku od 90 dana.

Projekt ''Društveni dom u Konjevratima- rekonstrukcija krovišta'' financiran je iz tipa operacije 7.4.1. ''Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu''. Bespovratna sredstva iznose 185.312,50 kn, a sufinancira ih Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

25. ožujak 2023 04:06