StoryEditorOCM
ŠibenikSigurno odrastanje

Započela nova pedagoška godina: Ukupno 1630 šibenskih mališana u dječjim vrtićima

Piše šibenski.hr
1. rujna 2021. - 10:37

Za sveukupno 1630 šibenskih mališana upisanih u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Šibenik te dječje vrtiće drugih osnivača, danas je započela nova pedagoška godina.

Grad Šibenik svojim najmlađima posvećuje posebnu pažnju i skrbi o sigurnom odrastanju i stvaranju temelja za budućnost.

- Zahvaljujući ostvarenim bespovratnim sredstvima fondova i nadležnih ministarstava, ali i značajnim ulaganjima iz gradskog proračuna, u ranijim je godinama u predškolskom odgoju realiziran niz infrastrukturnih projekata te je većina vrtićkih objekata obnovljena i prilagođena pedagoškim standardima. Nakon otvorenja vrtića „Mali Mihovil“ na Jamnjaku, objekt dječjeg vrtića „ Ljubica“ u Crnici u kojem će se moći upisati 80-oro djece prvi je koji se gradi iz temelja, a značit će ostvarenje dugogodišnje želje stanovnika te velike gradske četvrti da njihovi predškolci dobiju primjerene uvjete odgoja i obrazovanja- istaknuo je gradonačelnik Burić.

Zahvaljujući jasnom usmjerenju i kontinuiranim aktivnostima, šibenskim mališanima omogućavamo jednak pedagoški standard neovisno o tome u koji vrtić su upisani, poručili su iz šibenske gradske uprave.

I u ovoj pedagoškoj godini Grad Šibenik s 900 kuna po djetetu sufinancira boravak 702 djece u dječjim vrtićima drugih osnivača.

- Djeci, njihovim roditeljima te odgajateljicama i odgajateljima šibenskih vrtića želim uspješan i plodonosan  rad u ovim zahtjevnim vremenima- poručio je gradonačelnik.

26. travanj 2024 17:11