StoryEditorOCM
Šibenikispred krešimirovog doma

Zapaljene svijeće u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 18:05
U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na Trgu palih branitelja Domovinskog rata zapaljene su svijeće  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampione u obliku simbola vukovarske obrane – vodotornja zapalili su učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić i OŠ Meterize predvođeni učiteljicama Ivanom Guberinom i Silvijom Mikulandrom, zajedno s predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Prigodnim riječima obratili su se gradonačelnik Željko Burić i župan Marko Jelić istaknuvši da žrtva koju su za našu slobodu podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 1991. godine ne smije biti zaboravljena, a ovim simboličnim činom svima njima iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost.

„Hvala vam svima što ste došli u ovolikom broju odati počast našim herojima. Žrtva koju su oni podnijeli za našu slobodu neće biti zaboravljena“, poručio je gradonačelnik Burić.

U programu na Trgu sudjelovali su učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić i Osnovne škole Meterize s prigodnim recitalom i porukama mira, nade i ljubavi.

U brojnim šibenskim župnim crkvama služit će se svete mise u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a građani Šibenika pozivaju se da paljenjem lampiona u svojim domovima iskažu počast žrtvama. 

Izaslanstvo Grada Šibenika otputovalo je u Vukovar gdje će  sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2022. Prigodni program večeras će se održati u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

U petak, 18.studenog, od Nacionalne memorijalne bolnice krenut će Križni put - Kolona sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Nakon polaganja vijenaca i ruža na grobove hrvatskih branitelja, bit će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu.

18. travanj 2024 16:08