StoryEditorOCM
ŠibenikBiciklistički poligon na Poljani

Za sudjelovanje u natjecanju prijavilo se 150 djece od četvrtog  do osmog razreda svih osnovnih škola<br />  

Piše Katarina Rudan
17. studenog 2017. - 12:09

Natjecanje spretnosti u vožnji bicikla, koje se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninska u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020“ , održava se danas na šibenskoj Poljani. Za sudjelovanje u natjecanju prijavilo se 150 djece od četvrtog  do osmog razreda svih osnovnih škola.
.
- Cilj ove preventivne akcije je educirati djecu kako sigurno sudjelovati u prometu pri vožnji biciklom, a svi oni koji u natjecanju u spretnosti vožnje bicikla, polože test na poligonu i pokažu zavidnu spretnost očekuju vrijedne nagrade, i to nove bicikle, kacige, svjetla za bicikle i drugo.

Na nužnost kontinuirane edukacije djece u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji u proteklih deset mjeseci ove godine, kada je na našem području u prometu ozlijeđeno ukupno 27 djece do 14 godina, od kojih je jedno dijete smrtno stradalo, njih 6 je teže ozlijeđeno, a 20 ih lakše ozlijeđeno, kažu u PU šibensko-kninskoj.

Od ukupnog broja ozlijeđene djece, njih petero su ozlijeđeni kao vozači bicikla, dvoje  teže i troje lakše, 11 kao pješaci, dvoje teže i devetero lakše, dok su 11 djece ozlijeđeni kao putnici u vozilu, od kojih je jedno smrtno stradalo.

Sudionike današnjeg natjecanja u spretnosti vožnje bicikla očekuju vrijedne nagrade.

18. travanj 2024 11:01