StoryEditorOCM
ŠibenikŽupan potpisao ugovore

Za razvoj lovstva 20 društava dijeli 318 tisuća kuna iz županijskog proračuna

10. siječnja 2017. - 14:00

Šibensko- kninski župan Goran Pauk potpisao je s predstavnicima 20 lovačkih društava ugovore o financijskoj potpori projektu razvoja i unaprjeđenja lovstva iz proračuna županije za proteklu godinu. Lovačke udruge potpisnice ovog ugovora podijelit će 318 tisuća kuna i utrošiti ih za unaprjeđenje svojih djelatnosti.

Ta su društva čiji su se predstavnici danas okupili u Gradskoj vijećnici ispunila uvjete iz javnog poziva Županije, a novac će utrošiti na unaprjeđenje svojih poslova. Na prvom mjestu su uzgoj i unos divljači u lovišta, zaštita usjeva, uređenje šumskih putova, suzbijanje krivolova i opremanje lovišta, a zatim i promocija lovstva na internetskim stranicama, priređivanje sajmova, tiskanje brošura, te razvoj lovnog turizma.

- Poslovi lovstva među temeljnim su djelatnostima županije. Ostvarujemo novac od zakupa lovišta na svome području i na ovaj način vraćamo ga natrag u lovstvo, čija funkcija nije jedino lov, obrazložio je župan Pauk. Od lovaca se očekuje, ističe, ne samo lov i odstrjel, već i dodatni napori u dijelu koji lovstvo čine bitnom granom života u županiji, budući da ima svoju gospodarsku, ekološku i društvenu dimenziju.

Kako je kazao Pauk, sve više se nastoji na razvoju gospodarskog aspekta lova, usko povezanog s ruralnim razvojem, a cilj je da sve više inicijativa dolazi upravo iz lovačkih udruga.

Skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić, ovaj put kao predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije naglasio je dobru suradnju lovačkih udruga i regionalne samouprave. Pohvalio je Županiju za razumijevanje i napore kojima podupire lovstvo, naročito u pogledu već godinama urednog povrata novca od zakupnina u lovišta i po tome je jedna od najuzornijih u zemlji.




 


Od mora do Dinare
Dobitnici potpore su lovačka društva iz Rogoznice, Primoštena, Šibenika, Dubrave, Perkovića, Lozovca, Vodica, Tribunja, Tisna, Šibenika, Unešića, Ružića, Siverića, Drniša, Oklaja, Bilica, Grebaštice, Knina, Kijeva, te Veterinarska stanica Šibenik.

04. svibanj 2024 18:54