StoryEditor
Šibenikod sutra na snazi

Za promet se otvara dio Ulice Matije Gupca od policijske uprave prema Šubićevcu. Zbog novih radova zatvara se ulaz u grad iz pravca Rokića

Piše Šibenski.hr
12. veljače 2021. - 14:40
Počinju radovi na rekonstrukciji čvora Rokići na ulazu u ŠibenikNikša Stipaničev/Cropix

Od subote 13. veljače za promet se otvara dio Ulice Matije Gupca od policijske uprave prema Šubićevcu, javljaju iz gradske uprave.

Kako ističu, proteklih mjeseci na ovom dijelu ulice zamijenjena je vodovodna i kanalizacijska mreža s kućnim priključcima, energetske i telekomunikacijske instalacije. Duž dionice je uređen novi nogostup i postavljeni novi stupovi javne rasvjete.

"Otvaranjem ove dionice normalizira se promet prema Šubićevcu. Opet se iz ulice Stjepana Radića na križanju s Ulicom fra Jeronima Milete može skrenuti desno, ulicama Matije Gupca i Put gimnazije prema Šubićevcu i Meterizama.

Nakon završetka ove faze, zona radova pomiče se ulicom Matije Gupca dalje prema Općoj bolnici do križanja s Ulicom Jerka Machieda i na dio od križanja s Mariborskom do križanja s Ulicom Petra Preradovića. Očekuje se da radovi na obje dionice završe do sredine travnja.

Istodobno zbog radova na izgradnji prometnog čvora Rokići, izvođač će zatvoriti ulaz u grad iz pravca Rokića. Gradilištem će biti omogućeno prometovanje stanarima i vozilima u tranzitu magistralom (D8). Uslijed početka navedenih radova od ponedjeljka 15. veljače na snagu stupa nova privremena prometna regulacija.

Sa Šubićevca prema centru grada moći će se Ulicom Jerka Machieda, ali isključivo lijevo u ulicu Matije Gupca, Ulicom Petra Preradovića i Bosanskom prema Baldekinu na Ulicu Stjepana Radića.

Triglavskom ulicom privremeno se mijenja smjer prometovanja. Tako da će se iz Ulice Matije Gupca do Ulice Stjepana Radića moći i ulicom Bože Peričića zatim lijevo kroz Triglavsku do Baldekina.

U dogovoru sa hitnim službama Ulicom Karla Vipauca privremeno će se prometovati dvosmjerno do Opće bolnice Šibenik i okolnih parkirališta. Duž ove ulice biti će zabranjeno parkiranje.

Stanarima na dijelu obuhvata radova prometovanje i parkiranje bit će omogućeno u skladu s mogućnostima, u dogovoru s voditeljima gradilišta. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu regulaciju i posebno vode računa o privremenoj prometnoj signalizaciji.

Sredinom travnja biti će završena većina radova projekta Aglomeracija u gradu Šibeniku. Do završetka svih planiranih radova izmjene vodovodne i kolektorske mreže ostat će dio Ulice Matije Gupca (od križanja s Ulicom Jerka Machieda do križanja s Preradovićevom) i sigurno najizazovnija dionica u Ulici Nikole Tesle. Do sada je na području Šibenika u sklopu komponente E izvedeno 86,23% planiranih radova. Planirano je da svi radovi na području Šibenika završe u lipnju", poručili su građanima iz šibenske gradske uprave.

14. svibanj 2021 08:18