StoryEditorOCM
Šibenika sezona samo što nije

Za nekoliko dana počinju radovi na velikom šibenskom križanju. Svi uvjeravaju kako gužvi neće biti

Piše K. G.
8. travnja 2024. - 16:26

U ponedjeljak je tvrtka ‘Sarađen‘ službeno uvedena u posao rekonstrukcije raskrižja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku– čvor Mandalina.

Rok za izvođenje radova vrijednih skoro sedam milijuna eura je 12 mjeseci. Budući da ljeti tom dionicom ceste dnevno prođe oko 24 tisuće vozila, ključno je pitanje bilo hoće li biti velikih gužvi tijekom sezone budući da radovi počinju za nekoliko dana:

- Ne bi se trebale stvarati veće gužve, jer će cijelo vrijeme magistralom biti omogućeno prometovanje u dva traka i to u oba smjera - kazao je Krešimir Kozić, glavni projektant.

Slično je govorio i šibenski gradonačelnik Željko Burić:

- Regulacija prometa dok traju radovi na čvoru Mandalina jako je dobro zamišljena tako da se nadam da će gužve biti zanemarive. Osim toga, postoje i alternativni pravci preko Ražina i Zablaća - istaknuo je Burić te pozvao građane na strpljenje i razumijevanje prilikom izvođenja radova.

- S ekipom Hrvatskih cesta uspješno smo završili dva velika čvora, Rokići i Meterize, i na taj način riješili dugogodišnje prometne točke i modernizirali cestovne ulaze u naš grad. Pred nama su radovi na još jednom značajnom prometnom punktu u gradu te ovim projektom Šibenik ulazi u završnu fazu rješavanja svih svojih prometnih problema. U ovom trenutku Šibenik je jedan od rijetkih dalmatinskih gradova koji nema velike prometne gužve i nerješiva stanja u prometu. Čvorovi Njivice 1 i Njivice 2 su u svojoj fazi dinamike, a još nam preostaje zaobilaznica Brodarice kojom ćemo riješiti sve svoje prometne probleme - poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Planirano rješenje je takvo da se izgradi čvor u dvije razine s dva kružna toka. Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema trgovačkom centru Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom Vatrogasnom domu.

Bit će izgrađen i nadvožnjak od 88 metara kojom će se prometovati magistralom iznad rotora.

27. travanj 2024 11:49