StoryEditorOCM
Šibenikkapa do poda

Uručeno priznanje hrabroj šibenskoj posadi koja je spriječila tragediju i spasila turiste u oluji kod Kornata

Piše šibenski.hr
7. prosinca 2021. - 19:14

U Novalji na otoku Pagu u ponedjeljak su, na sam dan proslave Sv. Nikole, održani Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe. Proslava dana zaštitnika svih pomoraca i brodaraca, koju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira svake godine, započela je polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima.

U okviru Svečane akademije, koja je uslijedila odmah nakon Konferencije, dodijeljene su nagrade i priznanja osobama i institucijama koje su dale poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Hrvatskoj. Ministarstvo se, kao i svake godine, prigodno zahvalilo i svojim djelatnicima koji su tijekom 2021. završili svoj radni odnos.

image
Kapetan broda 'Šibenik' Saša Jurat primio je priznanje za spašavanje na moru
Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture

Tom prilikom, priznanje za traganje i spašavanje na moru dobila je posada broda Lučke kapetanije Šibenik – posadu broda „Šibenik“ čine zapovjednik broda Saša Jurat, upravitelj stroja Mladen Radovčić te mornar Edi Brkić. Oni su u listopadu ove godine spasili sedam poljskih državljanina, koji su se našli u olujnom nevremenu u blizini Kornata na iznajmljenoj brodici.

17. travanj 2024 19:50