StoryEditorOCM
ŠibenikDoprinos borbi protiv Covida

Vrijedna donacija šibenskoj bolnici: Tvrtka UVready daruje četiri dezinfekcijske svjetiljke učinkovite i u borbi protiv koronavirusa

Piše šibenski.hr
8. rujna 2020. - 13:25

Tvrtka UV Ready d.o.o. iz Šibenika kao doprinos u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) donirala je Općoj bolnici Šibensko-kninske županije četiri UV-C svjetiljke OSRAM AirZing PRO ukupne vrijednosti 14.400 kuna.

Ultraljubičasta (UV-C) dezinfekcija je prirodna i učinkovita metoda pročišćavanja vode, zraka i površina od bioloških zagađivača kao što su bakterije, virusi i gljivične spore, uključujući i koronavirus (COVID-19). UV-C svjetiljke će biti ugrađene u jednu od operacijskih sala, zatim u sobu za izolaciju  na Odjelu anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine te u kontejnerima za izolaciju ispred Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, kazali su u šibenskoj bolnici.

Prva je to donacija šibenske tvrtka UVready iz njihovog donatorskog programa kojim žele pomoći zdravstvenim ustanovama i najranjivijim skupinama na području Šibensko- kninske županije, odnosno grada Šibenika, u borbi protiv pandemije uzrokovane COVID-19 virusom.

- S obzirom da nam pandemija i dalje prijeti, a zdravstveni djelatnici nemaju predaha, odlučili smo im pomoći onako kako najbolje možemo – uređajima za dezinfekciju. Nadamo se da će im naša donacija olakšati svakodnevni rad na prvoj liniji obrane od virusa- poručio je Marin Krstić, iz tvrtke UVready.

Riječ je o donaciji četiri UV-C sterilizacijske (ili dezinfekcijske) lampe OSRAM za dva odjela šibenske bolnice, te dva kontejnera u kojima se vrši testiranje na korona virus.

- AIR ZING PRO je ultraljubičasta (UV-C) pametna (smart) svjetiljka, njemačkog proizvođača OSRAM, koja se upotrebljava za sterilizaciju ili dezinfekciju zraka i površina. Svjetiljka koristi germidalnu fluorescentnu lampu OSRAM koja generira UV-C zračenje potrebno za uklanjanje 99,9% bakterija i virusa uključujući i virus COVID-19. Ove lampe, osim u zdravstvenim ustanovama, mogu se koristiti i drugim prostorima gdje svakodnevno boravi ili cirkulira veći broj ljudi kao što su tvornice, hoteli, restorani, škole, vrtići...- veli Krstić.
 

Kako kažu u tvrtki UVready, oni će svoj donatorski program ćemo nastaviti i dalje, jer smatraju da društveno odgovorno
poslovanje u ovom trenutku ostvaruje svoju punu svrhu.

- Vjerujemo da su ovakve aktivnosti trenutno najpotrebnije i najkorisnije što kao tvrtka možemo učiniti u lokalnoj sredini i u zajedničkoj borbi protiv pandemije. U naredna dva mjeseca u planu nam je donirati dodatnu opremu ukupne vrijednosti od 20.000 kuna- zaključio je Krstić.

23. travanj 2024 12:56