StoryEditorOCM
Šibeniksastanak kod gradonačelnika

Vlasnici nogometnog kluba sa Šubićevca otkrili planove, evo što žele napraviti s igralištem u Crnici

Piše Šibenski.hr
29. svibnja 2023. - 12:15

U Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika Uprave Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik, Zajednice sportova grada Šibenika, Javne ustanove Sportski objekti i predstavnika Grada Šibenika, na temu razvoja sportske infrastrukture za potrebe Kluba.

Namjera HNK Šibenik je rekonstrukcija stadiona ŠC Ljubica u Crnici koji bi, uz dosadašnje namjene služio i mlađem pogonu šibenskih nogometaša.

- Cilj nam je Klub postaviti na razinu koju zaslužuje i temi smo pristupili ozbiljno. Trenutno nam nedostaju adekvatni prostorni uvjeti i na tome radimo. Šibenik treba biti centar koji okuplja i djecu iz okolnih gradova da ovdje treniraju i stječu nogometne vještine. Također, plan nam je razdvojiti profesionalni i omladinski pogon, te svaki od njih kvalitetno razvijati- kazali su predstavnici Uprave kluba.

image

Sastanak šibenskog gradonačelnika s Upravom HNK Šibenik

Grad Šibenik

Prvi korak bi bio zamjena trave na crničkom stadionu, uz želju da se i s ostalim klubovima i udrugama koje koriste navedene prostore postigne kompromis u zajedničkom korištenju infrastrukture.

Andrija Španja, ravnatelj Javne ustanove sportski objekti istaknuo je kako su objekti ŠC Ljubica prijavljeni za energetsku obnovu te se nada da će Ustanova ostvariti sredstva za njihovo uređenje.

- Važno je da djeca imaju što više mogućnosti izbora jer je sport oduvijek i bio najzdravija moguća alternativa za razvoj mladog čovjeka. Grad Šibenik podržava ulaganja koja su ujedno korisna zajednici i pomoći ćemo u poslovima koji su u našoj nadležnosti“, poručio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

19. travanj 2024 02:24