StoryEditorOCM
ŠibenikBurno na gradskom vijeću

Vladajući i oporbeni vijećnici nisu se našli na istoj "valnoj duljini" oko više tema i problema, no dominirala je „Musica Appassionata"

Piše šibenski.hr
22. ožujka 2019. - 17:47

Sjednica Gradskog vijeća Šibenika, 13. po redu u ovom mandatu i održana u petak, ipak nije imala tako "crni" završetak. Vladajući i oporbeni vijećnici nisu se našli na istoj "valnoj duljini" oko više tema i problema, no dominirala je „Musica Appassionata" i stavljanje izvan snage odluke u tom Festivalu klasične glazbe. Temu je na aktualnom satu otvorio Rikard Marenzi(NL Stipe Petrine), koji je s govornice okrivio gradonačelnika dr. Željka Burića za ukidanje Festivala kazavši da njegova odluka "otkriva svu bijedu sustava na čelu kojeg je" i u njemu vidi jedinog krivca, te da od Burićevog mandata taj festival djeluje ilegalno.

Marenci se uhvatio Odluke Gradskog vijeća iz 2010. godine kad je Festival osnovan, s ciljem da dokaže kako je gradonačelnik ignorirao Odluku. Burić je uzvraćao "udarac".
- Vijećnici će dobiti detaljno pismeno izvješće ravnatelja HNK u Šibeniku o tome kako misli organizirati glazbeni dio priče kazališta i izvješće voditeljice Festivala o realizaciji programa s financijskim izvješćem, a unutarnja revizija će pročešljati svaki stavak o funkcioniranju "Musice Appassionate" i sve što ja dobijem dobit će i gradski vijećnici prije nego odluče o sudbini festivala. Naravno da sam o svemu razgovarao s ravnateljem kazališta Jakovom Bilićem i organizatoricom festivala Nerom Gojanović, rekao je među ostalim Burić.

Na koncu, ta Odluka je kao 14.točka Dnevnog reda odgođena za slijedeću sjednicu, a nije prošao prijedlog da se s Dnevnog reda skine 15. točka:Odluke o izmjeni i dopuni programskog i financijskog okvira Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

Prvi ovogodišnji rebalns gradskog proračuna prošao s 22 glasa za i jednim suzdržanima, pa će se tako moći nastaviti na realizaciji velikih šibenskih projekata zbog kojih se na izmjene i dopune proračuna za ovi i projekcije za 2021. godinu i išli. Prije sveg zbog rasta cijena planiranih radova na tvrđavi sv. Ivana, energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Vidici, osnovne škole Jurja Šižgorića za koje je u proračunu povećanjem i preraspodjelom sredstava valjao osigurati milijunske iznose. Dobra je vijest koju je kazao gradonačelnik dr. Željko Burić, a potvrdio šef gradske blagajne Slobodan Tolić, da u ovoj godini prihodi od poreza i prireza na dohodak rastu i ubire ih se znatno više nego u istom periodu prošle godine.






































 

20. travanj 2024 01:49