StoryEditorOCM
Šibeniktražena zanimanja

Veliki uspjesi učenika šibenske Turističko-ugostiteljske škole, briljirali Katarina Matijević i Dorian Zovko

Piše Šibenski.hr
15. ožujka 2024. - 19:09

Lijepe uspjehe postigli su učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik na regionalnim Worldskills natjecanjima učenika srednjih strukovnih škola održanima u Opatiji i Crikvenici.

Učenica trećeg razreda, smjera Konobar, Katarina Matijević osvojila je prvo mjesto u disciplini „Ugostiteljskog posluživanja“. Inače, Katarina Matijević izvrsne rezultate postiže i u školi, a mentori učenici za ovo natjecanje bili su nastavnici Nikola Nimac i Tomislav Stančić.

image

Dorian Zovko

Facebook/TUŠ

Učenik četvrtog razreda, smjera Hotelijersko-turistički tehničar, Dorian Zovko uvjerljivo je, velikom bodovnom razlikom, osvojio prvo mjesto na natjecanju održanom u Crikvenici i to u disciplini „Predstavljanja turističke destinacije“. Mentorica učenika bila je Božena Bralić, nastavnica više strukovnih predmeta u školi.

Lucia Aras, učenica četvrtog razreda, smjera Hotelijersko-turistički tehničar, pozvana je na državno natjecanje iz Talijanskog jezika. Mentorica učenice je Višnja Juras, nastavnica Talijanskog i Francuskog jezika.

Učenici Marija Gabrilo (Hotelijersko-turistički tehničar) i Sebastijan Lukačević (Kuhar) plasirali su se na šesto mjesto u disciplinama „Poslovanje recepcije hotela“ i „Kuharstvo“ pod mentorstvom nastavnika Ante Nakića i Biserke Šmit.

18. srpanj 2024 23:02