StoryEditorOCM
ŠibenikNovi korak udruge "Mladi u EU"

Veliki projekt "Činimo dobro – volontirajmo!" koji se financira iz Europskog socijalnog fonda

Piše Katarina Rudan
7. srpnja 2017. - 14:30


Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ predstavila je danas u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku još jedan u nizu projekata za kojeg su dobili sredstva iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu „Činimo dobro – volontirajmo!“, čija je provedba počela 1. lipnja ove godine i traje dvije godine, točnije do 31.svibnja 2019. godine.

Projekt, koji će se provoditi na području županije i za kojeg su iz Europskog socijalnog fonda dobili 686.706 kuna, realiziraju u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Knin, Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije i Gradom Šibenikom, a Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

- Cilj projekta je osposobiti lokalne organizacij civilnog društva i javne ustanove za kvalitetno provođenje volonterskih programa u skladu sa stadardima te promicati vrijednost volonterstva. Provedbom predloženog projekta uspostavit će se volonterski pilot programi u zdravstvenom i socijalnom sustavu, kako bi one i same nakon završetka projekta bile sposobne organizirati vlastitu volontersku mrežu, rekao je među ostalim voditelj Info centra u udruge, Vinko Livaković.

Predsjednik udruge Martin Mrša, podsjetio je kako u organiziranju volontiranja već imaju iskustva s obzirom na to da funkcionira njihov Centar volonterstva, a ovaj projekt i dodijeljena sredstva su novi izazov ali i potvrda da mladi mogu i znaju raditi, te za svoje projekte povući bespovratna sredstva iz europskih fondova.

- Na natječaj se javilo 120 udruga iz Hrvatske, a naš je projekt od mogućih 100 dobio 97 bodova, na što smo ponosni, jer znači da i mi iz relativno malih sredina možemo biti kvalitetna konkurencija s dobrim projeitma, rekao je Mrša te dodao da 50 posto dodijeljenog iznosa ide za sufinanciranje osobnih dohodaka petero zaposlenih mladih ljudi u udruzi "Mladi u EU", što u tom smislu znači i financijsku stabilnost u iduće dvije godine.

Tijekom provođenja projekta, među ostalim, organizirat će predavanja, radionice te sajam volonterstva.





 

19. travanj 2024 02:44