StoryEditorOCM
Šibenikod nove godine

Velike promjene u šibenskom javnom prijevozu: Ukida se linija za Pode, uvodi za gradsko groblje Kvanj

Piše Šibenski.hr
21. prosinca 2022. - 12:46

Četiri mjeseca od uspostave, ukida se linija L801 AK Šibenik – Baldekin – Podi. U proteklom razdoblju građani, prije svega zaposlenici u tvrtkama na Podima nisu pokazali interes za ovaj oblik prijevoza do svojih radnih mjesta te se prosječno po polasku autobusa prevozilo 2,35 putnika. Slijedom tih okolnosti Gradski parking d.d. zbog nedostatnog interesa građana ukida prometovanje na ovoj liniji.

Zadnji dan prometovanja L801 je 31.12.2022.

Umjesto ove linije Gradski parking preuzima prometovanje na liniji L201 AK Šibenik - Jadrtovac - Grebaštica koja je do sada bila podugovorena od strane ATP-a. Na ovaj način, Gradski parking će ostvariti značajne uštede prema Ugovoru o podvozarstvu, a naši sugrađani će dobiti novi standard javnog gradskog prijevoza.

Od 1. siječnja, nedjeljom i blagdanom autobus će prometovati do stanice Kvanj

Od 1. siječnja, nedjeljom i praznikom, Gradsko groblje Kvanj povezat će se s drugim dijelovima grada javnim gradskim prijevozom. Za početak s jednim polaskom i povratkom dnevno. Interes i potrebe građana će se pratiti, a utvrdi li se potreba, broj polazaka će se povećati u skladu s mogućnostima.

Autobus na Liniji L2 pri polasku s polazne stanice Stadion Šubićevac u 09:40 h, nakon stanice Bioci će voziti do stanice Kvanj, gdje će putnici stići u 10:00 h, dalje autobus nastavlja prometovanje linijom L2 prema Donjim i Gornjim Ražinama.

Povratak putnika sa stanice Kvanj obavljao bi se pri polasku autobusa na Liniji L2 sa polazne stanice TLM B u 10:40 h, ukrcaj putnika s Kvanja obavljati će se u 11:00 h.

- Gradski parking će i dalje pratiti želje i potrebe naših sugrađana i koliko je moguće prilagođavati kompleksan sustav javnog gradskog prijevoza tim potrebama. Na usluzi građanima- kazali su u šibenskom ‘Gradskom parkingu‘.

25. travanj 2024 10:37