StoryEditorOCM
Šibeniknastavak ulaganja u opremu

Velika stvar za pacijente i osoblje: šibenska bolnica nabavila moderne uređaje koji će zamijeniti 10 godina star sustav

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2023. - 10:01

Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) Opće bolnice Šibensko - kninske županije opremljen je novim monitorima vitalnih funkcija sa centralnom jedinicom za nadzor pacijenata u ukupnoj vrijednosti 32.490 eura s PDV-om.

Radi se o nabavi šest stacionarnih monitora vitalnih funkcija, jednog mobilnog monitora vitalnih funkcija te defibrilatora koji su umreženi s centralnom jedinicom za nadzor pacijenata. Novi suvremeni sustav monitoringa pacijenata na OHBP-u će zamijeniti dosadašnji sustav koji je star 10 godina.

Monitori pružaju informacije o vitalnim funkcijama kao što su krvni tlak, puls, zasićenost kisikom, disanje i druge važne parametre. To omogućava medicinskom osoblju da brzo reagira i pruži odgovarajuću skrb pacijentima. Napredne značajke monitora olakšavaju praćenje promjena u stanju pacijenta i mogu pomoći u otkrivanju potencijalnih komplikacija ili pogoršanja stanja. Ovi monitori doprinose poboljšanju kvalitete skrbi i pomažu u osiguravanju optimalnog tijeka liječenja pacijenata.

Centralna jedinica za nadzor omogućava praćenje svih pacijenata na jednom mjestu, olakšavajući timu medicinskog osoblja brzu reakciju na bilo kakve promjene ili komplikacije.

- Vjerujemo da će ovi novi uređaji pridonijeti poboljšanju skrbi pacijenata na OHBP-u te ćemo nastaviti ulagati u najnoviju medicinsku opremu kako bismo osigurali najbolje moguće ishode liječenja za naše pacijente- kazali su u Općoj bolnici šibensko-kninske županije.

07. svibanj 2024 21:09