StoryEditorOCM
Šibenikdruga na biocima

Velika slovenska tvrtka gradi još jednu benzinsku postaju u Šibeniku, bit će joj to peta u županiji

Piše Toni Veljača
15. listopada 2022. - 09:31

Slovenski Petrol, jedan od najvećih opskrbljivača naftnim derivatima u Hrvatskoj s ukupno 202 benzinske postaje, u svoj portfelj uskoro bi trebao dodati još jednu, i to na području grada Šibenika.

U Krešimirovom gradu trenutno su njihove dvije benzinske postaje, prva na Meterizama, u blizini kružnog toka, te druga na Biocima, nasuprot koje bi se, kako je planirano, trebala izgraditi nova.

Prema podacima iz Informacijskog sustava prostornog uređenja, vidljivo je da Slovenci novu benzinsku postaju, ukupno petu u Županiji, namjeravaju graditi na zemljišnoj čestici veličine 2529 četvornih metara, a koju je tvrtka "Crodux derivati dva" iz Zagreba, 2019. godine otkupila od privatnog vlasnika.

Inače, riječ je o tvrtki koja je nekoć bila u vlasništvu generala Ivana Čermaka, koji ju je, Slovencima u listopadu 2021. prodao za nešto više od 190 milijuna eura. Iz uvida u dokumentaciju, stoji da je građevinska dozvola još uvijek u fazi ishođenja, a zahtjev je podnesen, kako je navedeno, za "građenje građevine poslovne namjene (uslužne) - benzinska postaja s pratećim sadržajima"

Nažalost, od nadležnih iz grada Šibenika, nismo dobili očitovanje u kojoj je fazi navedeni predmet, pa tek ostaje za vidjeti hoće li Slovenci uistinu povećati broj prodajnih mjesta na području Grada.

25. travanj 2024 17:08