StoryEditor
ŠibenikIz šibenskog Vodovoda

Važna obavijest mještanima Brodarice: Doznajte kada počinje ukidanje stare vodovodne mreže od ‘Fjake‘ do ‘Crvenog koralja‘

Piše šibenski.hr
7. svibnja 2020. - 10:06
ilustracijaNiksa Stipanicev/Cropix

Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik već duže vrijeme kontinuirano vrši prespajanje postojećih vodovodnih priključaka na novu vodovodnu mrežu na području aglomeracije Šibenik što uključuje i područje Brodarice. Zbog toga, iz tog šibenskog komunalnog poduzeća, mole sve vlasnike objekata na predjelu između državne ceste D8 (Jadranske magistrale) i obale koji imaju postojeće vodovodne priključke da unutar svojih parcela izvrše sve potrebne radove za prespajanje na novu vodovodnu mrežu, tj. prespajanje na nova vodomjerna okna koja su postavljena na javnoj površini na granici privatnih parcela.

- Naime, potrebno je unutar privatne parcele položiti cijevi od postojećeg okna vodomjera ili najbližeg mogućeg mjesta spoja na postojeću instalaciju do novog vodomjernog okna. Savjetujemo da se potrebni radovi iskoriste i za pripremu budućeg kanalizacijskog priključka- kaže Anita Vlaić, glasnogovornica 'Vodovoda i odvodnje'.

Prema njezinim riječima, stari postojeći vodovodni cjevovodi sa kojih se trenutačno vrši opskrba navedenog predjela, a radi se o azbest-cementnim i pocinčanim cijevima koje su postavljene šezdesetih godina prošlog stoljeća, planiraju se ukidati u razdoblju od kraja lipnja do kraja kolovoza 2020..

- Ukidanje stare postojeće vodovodne mreže početi će na predjelu od ''kafića Fjaka'' do tzv. bivšeg ''Crvenog koralja'', te postepeno napredovati prema stečenim uvjetima na terenu.

Za sam postupak premještanja postojećeg vodomjera iz postojećeg vodomjernog okna u novo vodomjerno okno i konačni prespoj na novu mrežu, molimo potrošače da se nakon izvršene pripreme u privatnoj parceli obrate Vodovodu i odvodnji d.o.o. Šibenik, radnim danom od 7-15 sati (kontakt osoba Dražana Vrcić, ing.građ.: 091 3800 844).

Molimo da pripremite ime i prezime vlasnika priključka, adresu, broj telefona, broj katastarske čestice, mjerno mjesto, odnosno podatak s računa te broj članova kućanstva. Napominjemo kako se premještaj vodomjera i spoj na novu vodovodnu mrežu smije izvoditi samo od strane Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik- veli Vlaić.

Ona napominje kako se za sve potrebne informacije mještani se mogu obratiti elektronskim putem na kontakt@vodovodsib.hr i na drazana.vrcic@vodovodsib.hr ili telefonskim putem radnim danom od 7-15 sati Dražani Vrcić, ing.građ. na 091 3800 844

Izdvojeno

26. studeni 2020 07:47