StoryEditorOCM
Šibeniknova regulacija prometovanja

Važna obavijest iz šibenske bolnice: ‘Ovo više ne pokušavajte raditi...‘

Piše Šibenski.hr
17. travnja 2023. - 11:14

Opća bolnica Šibensko – kninske županije od danas uvodi novu regulaciju prometovanja u bolnički krug. Dosadašnji ulaz u bolnicu iz ulice Stjepana Radića od sada postaje isključivo izlaz iz kruga bolnice. Novi glavni ulaz u krug bolnice će biti iz ulice Karla Vipauca (između dječjeg dispanzera i bolničke kotlovnice).

Od danas su u punoj funkciji i nove pametne rampe s automatskim sustavom prepoznavanja registarskih pločica za vozila koja imaju dozvolu ući u bolnički krug.

Zaposlenici Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu imati će dozvoljen ulaz i parkiranje u krugu bolnice. Uz prethodno ishođenu dozvolu ravnateljstva parkiranje će biti omogućeno i onkološkim pacijentima, korisnicima hemodijalize i roditeljima djece koja dolaze na fizikalnu terapiju.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Ulaz u krug bolnice, uz prethodno ishođenu dozvolu ravnateljstva, biti će omogućeno taxi prijevoznicima i svim ostalim prijevoznicima koji su neophodni za normalno funkcioniranje ustanove (dostava lijekova, rublja, odvoz komunalnog otpada itd.) Osim toga, sva vozila s dozvolom će i dalje moći ući i na gornji ulaz iz ulice Karla Vipauca (Poliklinika) gdje će biti postavljen parlafon kako bi se omogućio ulaz i pacijentima/posjetiteljima sa opravdanim razlogom ulaska u bolnički krug bez ishođene dozvole ravnateljstva.

- Apeliramo na građane da koriste javna parkirališta koja se nalaze u neposrednoj blizini bolnice (željeznički kolodvor, Ex Izgradnja, parking preko puta hitnog prijema,…)

S ciljem nesmetanog prometovanja na gradskim prometnicama i izbjegavanja gužvi ispred novog glavnog ulaza u Bolnicu, molimo građane da ne pokušavaju bez dozvole ući u krug bolnice- poručili su iz ravnateljstva Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

18. travanj 2024 12:07