StoryEditorOCM
ŠibenikŽELJKO KRNČEVIĆ NE PRESTAJE INOVIRATI

Valentinovo u Muzeju, i to samo za zaljubljene u Šibenik! (FOTO)

14. veljače 2017. - 23:01

Valentinovo u muzeju? I to ne samo kao jednokratni eksperiment, nego kao tradicionalna, svakogodišnja manifestacija, slično Noći muzeja? A zašto ne, barem ako se pita Željka Krnčevića, novog ravnatelja šibenskog Muzeja koji je u utorak navečer, na Valentinovo, besplatno otvorio vrata ove kulturne institucije svim zaljubljenima. I to prvenstveno - da sve bude u skladu s datumom - onima zaljubljenima u Šibenik.
'Složili smo program, zajedno s Ivom Močićem Mocom, vlasnikom caffe – bara 'Kamerino' koji je sve posjetitelje počastio fritulama, Nikicom Šupom koji je odabrao film kojeg smo prikazali 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' te na koncu koncertom Mate Skračića i Adaptive benda.' - kazao nam je Krnčević, ističući kako su posjetitelji, dakako, mogli razgledati i stalni postav muzeja. Nema sumnje da će dogodine program rasti i u širinu, i količinu, kao što je, uostalom, kazao je Krnčević, bilo i s Noći muzeja koja je također počela skromno.
Da misli ozbiljno Krnčević je najavio i s besplatnom organizacijom posjeta Muzeja grada Šibenika za grupu štićenika šibenskog Cvjetnog doma, već u ponedjeljak, početkom idućeg tjedna, koje će kustosi provesti kroz stalni postav. 'Riječ je o ljudima koji su kroz svoj radni vijek iz svojih plaća izdvajali i za ovaj grad i za ovaj muzej, gradili i jedno i drugo, pa je ova gesta najmanje čime im se pod starost možemo odužiti' – kazao nam je Krnčević.

19. travanj 2024 23:21