StoryEditorOCM
ŠibenikMakedonski ponedjeljak u Šibeniku

Uživajte u makedonskoj tradiciji i kulturi, a bit će i ukusne hrane i dobrog vina

9. lipnja 2017. - 13:15

U ponedjeljak, 12. lipnja, u Šibeniku, na Trgu Pavla Šubića I u 20,30 sati, "Hrvatsko-makedonska tangenta" u suradnji sa Maticom hrvatskom ogranak Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika organizira nastup umjetničko-folklorne grupe, ansambl Keramičar iz Makedonije, točnije iz grada Velesa.

Riječ je o manifestaciji kulturnog, zabavnog i eno-gastro karaktera, čiji je cilj predstaviti dio bogate makedonske tradicije i kulture u Šibeniku ispred domaćih i stranih gostiju, prijatelja i medija.

Gosti iz Makedonije predstavit će kroz svoj glazbeni i folklorni program dio bogate makedonske kulturne baštine, prije svega kroz narodne pjesme i tradicionalna makedonska ora, odnosno kola te bogatu lepezu narodnih nošnji.

Ovim događajem daje se novi impuls već uspostavljenim raznovrsnim angažmanima i aktivnostima građanske udruge "Hrvatsko-makedonska tangenta" u domeni umjetnosti, kulture i medija, koje su kroz tradicionale susrete pisaca Makedonije i Hrvatske na otoku Zlarinu, te razmjenu novinarskih izaslanstvava postali dio uspješne priče i paradigma za primjer suradnje dviju država i dvaju naroda.

Tijekom dvodnevnog boravka umjetnička grupa iz Makedonije sastavljena od pedesetak članova imat će priliku upoznati brojne povjesne i kulturne vrijednosti Šibenika i Šibensko-kninske županije, te se druziti i razmjeniti iskustva i mišljenja sa svojim šibenskim domaćinima.

05. svibanj 2024 17:28