StoryEditorOCM
Šibenik311 milijuna kuna

Usvojen najveći šibenski proračun ikad: bit će novca i za ulaganje u imidž gradske nomenklature

11. prosinca 2018. - 14:36

Nakon što je oporba napustila sjednicu, Gradsko vijeće Šibenika usvojilo je, isključivo glasovima HDZ-ove vladajuće većine, proračun Grada za 2019. težak rekordnih 311 milijuna kuna i utemeljen na suficitu proračuna 2018.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je kako je ovo povijesni trenutak jer se radi o najvećem šibenskom proračunu ikad, te naveo kako je u njemu čak 170 milijuna kuna za investicije. Pokazali smo, rekao je gradonačelnik, kako smo ovladali proračunom i kako uspješno zatvaramo, uglavnom nasljeđene, dubioze.

Grad je u proračunu za iduću godinu osigurao 16 milijuna kuna za sufinanciranje najvećeg investicijskog zahvata, izgradnje podzemne garaže Poljana, ali i milijun kuna za podizanje obale u gradskom predjelu Dolac na radost tamošnjih stanovnika koji godinama muku muče s poplavljivanjem svojih objekata u prvom redu do mora.

Iz proračuna je vidljivo i da ova gradska nomenklatura doista ulaže u svoj imidž i sliku koju ostavlja prema vani.

Ured gradonačelnika računa na 627 tisuća kuna proračunskog novca, od čega je čak 520 tisuća za promidžbu i informiarnje, a 107 tisuća za međudržavnu i međugradsku suradnju.

Iako Grad potiče pluralizam medija u svojoj lokalnoj zajednici, doduše sa skromnih 140 tisuća kuna, koliko daje i za program radiotelevizijskog emitiranja, dodatnih 150 tisuća kuna rezervirano je za pružanje usluga odnosa s javnošću, ili,kako se neslužbeno govori, za usluge PR-a agenciji Manjgura, Krešimira Macana koji je u međuvremenu avancirao do posebnog savjetnika za strateško komuniciranje premijera Andreja Plenkovića.

19. travanj 2024 05:47