StoryEditor
ŠibenikGodinu dana od otvaranja

Usta moja hvalite me: Poljana je u potpunosti ispunila očekivanja, kroz garažu je prošlo 250 tisuća vozila

Piše šbenski.hr
28. lipnja 2021. - 13:56
Nikša Stipaničev/Cropix

Prošla je godina dana od kada je službeno otvoren Podzemni logistički centar u Šibeniku i danas sa zadovoljstvom možemo reći da je ispunio očekivanja, priopćili su iz šibenske Gradske uprave.

U proteklih godinu dana kroz garažu je prošlo oko 250 tisuća vozila. Prekrcajna mjesta koristilo je preko 400 korisnika, a njihov broj stalno raste. Popunjenost kapaciteta u jutarnjim i popodnevnim satima  troetažne podzemne garaže je oko 60 posto, dok se puna popunjenost garaže očekuje se u špici sezone.

Podsjetimo, u sklopu projekta uređen je i gradski trg Poljana koja je postala nezaobilazno mjesto okupljanja i druženja te se pokazala i izvrsnom kulisom za glazbeno-scenska događanja.

Projekt koji je izradio autorski tim  iz studija Atelier Minerva privukao je i pažnju domaće i svjetske stručne javnosti.

Nakon nominacije za najznačajniju europsku nagradu za suvremenu arhitekturu Mies Van den Rohe Award 2022., uslijedila su i najviša nacionalna strukovna priznanja. Poljana je nominirana za nagradu „Viktor Kovačić“ koju dodjeljuje Udruga hrvatskih arhitekata za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. godini te je nominirana za godišnju nagradu „Vladimir Nazor“ iz područja arhitektura i urbanizam, a koju dodjeljuje Ministarstvo kulture i medija. Poljana je osvojila i nagradu Big SEE Architecture Award, te je nominirana za Grand Prix u kategoriji „Landscape and Urban design“.

- Drago mi je što smo uspjeli u namjeri da Poljanu vratimo našim sugrađanima. Opet se na njoj okupljaju sve generacije Šibenčana i na to sam ponosan. Podzemna garaža u ovom periodu kad je povećan promet na gradskim ulicama omogućuje brz pronalazak parkirnog mjesta u samom centru grada, čime se značajno smanjuje kruženje i stvaranje dodatnih gužvi- kazao je gradonačelnik Željko Burić.

item - id = 1108913
related id = 0 -> 1137167
related id = 1 -> 1137049
23. listopad 2021 02:48