StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenski tići

Uskoro radovi na proširenju jednog od najljepših vrtića u zemlji; Evo u čemu će uživati mališani iz Krešimirovog grada

Piše Marija Lončar
13. ožujka 2023. - 16:47

Bageri skoro stižu na Šubićevo šetalište. Dječji vrtić Šibenski tići koji djeluje u sastavu javnog gradskog vrtića Smilje, smješten u bivšoj vojarni u neposrednoj blizini tvrđave Barone, uskoro će biti proširen te će dobiti nove sadržaje na radost roditelja i njihovih mališana.

Jedan od najljepših gradskih vrtića, okružen borovom šumom, svojedobno se uključio u utrku za najljepši vrtić u Hrvatskoj, a nedavno je Grad Šibenik, kao osnivač, za proširenje njegova kapaciteta dobio nešto više od 325 000 eura, odnosno 2 448 000 kuna, iz programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za koji je ovaj projekt bio prijavljen.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta ne krije zadovoljstvo što će još jedan gradski projekt biti sufinanciran bespovratnim sredstvima te ističe kako je proširenje Šibenskih tića dobilo najveći mogući iznos predviđen za slične projekte.

Građevinska dozvola već je dobivena, a u tijeku je kontrola izvedbenog projekta, kaže Mileta i dodaje kako uskoro slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova.

-Očekujem da radove započnemo nakon provedenog postupka javne nabave izvođača radova, a koji ćemo pokrenuti u narednih nekoliko mjeseci – najavljuje Mileta.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Uz postojeći objekt sada se nalazi nekoliko derutnih objekata s urušenim krovištem, čak i zidovima, koji će u projektu proširenja vrtića biti uklonjeni, a na njihovu mjestu izgrađeni novi s pripadajućim garderobama i sanitarnim čvorom. Mjesto u vrtiću kada sve bude završeno trebale bi dobiti dvije nove dječje skupine, od kojih je, kako su još prije najavili iz gradske uprave, jedna predviđena za boravak djece s teškoćama u razvoju.

U novom dijelu vrtića na svoje bi došli i odgojitelji koji će dobiti svoju garderobu, a predviđena je i izgradnja čajne kuhinje te spremišta i strojarnice.

Šibenski tići dobit će i svoju malu sportsku, odnosno rekreacijsku dvoranu. Za tu će se namjenu iskoristiti također jedan od zaostalih objekata bivše vojarne koji je, kao i ostali, u vrlo derutnom stanju. Riječ je o površini od oko 150 metara kvadratnih. Buduća dvorana bit će višenamjenska i imat će svlačionice, spremište rekvizita, kabinet s garderobom te sanitarni čvor, uključujući i onaj za djecu smanjene pokretljivosti.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Stari i novi dio vrtića bit će spojeni tzv. toplom vezom, tj. mostom, napominje Mileta i dodaje kako će vrtić dobiti i novo dječje igrališta, a zelene površine bit će zasađene tradicionalnim mediteranskim i autohtonim biljem.

Aktualna gradska uprava iza sebe već ima nekoliko kapitalnih ulaganja u dječje vrtiće. Posljednji takav bio je novoizgrađeni vrtić Ljubica u Crnici otvoren početkom godine, a prethodili su mu izgradnja ili obnova i uređenje vrtića: Mali Mihovil na Jamnjaku, Vidici, Građa, Veslo u Zatonu, a i postojeći objekti Šibenskih tića već su doživjeli jednu rekonstrukciju.

25. travanj 2024 14:07