StoryEditorOCM
ŠibenikSVE ZA GRAĐANE

Uskoro kreće naplata parkinga na prostoru Vrnaže u Mandalini. Krivi su gosti marine. Evo gdje se neće naplaćivati

Piše K. G.
28. veljače 2024. - 08:23
Uskoro će se početi naplaćivati parkiranje na području lučice Vrnaža u Mandalini.Nikša Stipaničev/Cropix

Uskoro će se početi s naplaćivanjem parkinga na prostoru uvale Vrnaža u Mandalini, doznaje se iz šibenske gradske uprave.

Naime, odlukom o davanju koncesije na lučkom području Gradske luke Šibenik-lučki bazen: uvala Vrnaža, od strane Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Gradskom parkingu d.o.o. je dodijeljena koncesija  za gospodarsko korištenje u svrhu obavljanja djelatnosti organizacije i naplate parkinga. Ugovor o koncesiji zaključit će se na rok od šest godina.

Kako navode u šibenskoj gradskoj upravi, postupak uvođenja naplate parkiranja na području Gradske luke Šibenik-lučki bazen: uvala Vrnaža, započeo je na inicijativu gradske četvrti Mandalina, koji se obratio Gradskom parkingu zbog problema s kojim se susreću stanovnici tog dijela grada u vrijeme ljetne sezone.

Prema navodima predsjednika gradske četvrti Mandalina, u vrijeme ljetne sezone strani državljani (inače klijenti D-Marine Mandalina) po nekoliko dana ostavljaju svoja vozila na parkirnim mjestima gdje se parkiranje ne naplaćuje, onemogućavajući stanarima pronalazak slobodnog parkiranog mjesta.

Zbog navedenog, Gradski parking d.o.o. se pismom namjere obratio Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije s prijedlogom za raspisivanje koncesije za predmetno lučko područje u svrhu obavljanja gospodarske djelatnosti – organizacija i naplata parkiranja, a sve s ciljem zaštite interesa stanovnika te gradske četvrti.

Stoga, uzimajući u obzir navedeno, izmjenama i dopunama Odluke o korištenju javnih parkirališta, predlaže se da parkiralište u Vrnaži bude svrstano u ‘Sezonsko parkiralište‘ koje bi u režimu naplate bilo od 1. svibnja do 31. listopada.

Iz šibenskog Gradskog parkinga su pojasnili kako se naplata neće vršiti na prostoru odvojenom rampom i na kojega Šibenčani koji imaju svoje brodove vezane na dijelu komunalne lućice mogu ući sa svojom karticom.

Dodali su kako će se naplata vršiti na dijelu ceste koja vodi prema hotelu na Kulinama.

U nastavku objavljujemo fotografiju zone naplate

image

Zona naplate parkinga u Mandalini

Grad Šibenik

 

01. svibanj 2024 20:47