StoryEditorOCM
Šibenikcijene ostaju iste

Uskoro će šibenski studenti preseliti iz trošnog u moderni studentski dom, ali to neće osjetiti na novčaniku

Piše Toni Veljača
3. veljače 2023. - 16:19

Studentski dom Palacin vrata studentima šibenskog Veleučilišta trebao bi otvoriti na proljeće ove godine. Krajem siječnja napravljen je tehnički pregled na osnovu kojeg je objekt dobio i uporabnu dozvolu pa se čini da birokratskih prepreka za svečano otvorenje više neće biti.

Trenutno je u tijeku opremanje modernog zdanja koji može primiti nešto više od 300 osoba.

- Sobe, čitaonice, knjižnica, restoran, kuhinja – do kraja travnja, početka svibnja sve će biti opremljeno – kazuje nam dekan VUŠ-a, Ljubo Runjić.

Pored toga što je riječ o vjerojatno najmodernijem zdanju te namjene u Hrvatskoj – novi šibenski studentski dom i cjenovno će biti poprilično konkurentan. Naime, prema najavama dekana, cijene za smještaj u Palacinu, bit će identične onima koje su trenutno na snazi u Studentskom domu na Šubićevcu.

Prema službenom cjeniku koji smo pronašli na stranicama Studentskog centra Šibenik, studenti za smještaj na Šubićevcu mjesečno odvajaju između 66,36 i 79,63 eura, ovisno o tome radi li se o dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi.

image


Ljubo Runjić. dekan Veleučilista u Šibeniku

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Cijena smještaja u Palacinu bit će oko 80 eura, ne skuplja od toga. Odlučili smo se zadržati cijene jer nam nije cilj zarada – želimo privući buduće studente da upišu studij u Šibeniku – kazao nam je Runjić.

Za usporedbu, cijene studentskog smještaja u novootvorenom Studentskom domu u Zadru, kreću se između 90 i 110 eura. Split ima tri Studentska doma, definitivno najskuplja opcija je Studentski dom dr. Franjo Tuđman za kojeg studenti moraju izdvojiti od 104,85 do 118,12 eura. Tek nešto povoljniji su Studentski domovi na Spinutu, cjenovno blizu Palacina, ali još uvijek skuplji.

- Standard i kvaliteta Studentskog doma na Šubićevcu u odnosu na Palacin su neusporedivi. Unatoč tome, donijeli smo odluku koju ćemo ispuniti. Cijene ostaju iste, ne želimo zarađivati na našim studentima – poručio je dekan Runjić.

25. travanj 2024 14:07