StoryEditor
ŠibenikZBOGOM TI ANĐELE. ILI BOLJE REĆI - DOVIĐENJA

Umrla je mala Luca Šeneta, naša 14 - godišnja Šibenka izgubila je bitku s teškom bolešću

19. rujna 2018. - 21:11

Umrla je Luca Šeneta, 14 – godišnja Šibenka iz Dubrave, koja se dvije godine hrvala s teškom, smrtonosnom bolešću, rakom pluća i srčane ovojnice, koji je metastazirao u njenom krhkom tijelu. Sklopila je svoje prelijepe crne oči zavijek u srijedu ujutro na splitskim Firulama. Tužnu vijest objavila je prije nekoliko sati na svom facebook profilu Iva Funtek, obiteljska prijateljica, koja je zajedno s Ellom Dvornik pokrenula i humanitarnu akciju za pomoć u liječenju teško bolesnoj Luci, u Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama. Nažalost, unatoč svima koji su se odazvali akciji, brojnim znanima i nenznanima, ne samo iz Šibenika i Dalmacije, nego sa svih strana do kojih danas dopire web i Facebok, bolest je ipak bila jača. Mezoteliom pleure se zvala, a Luca je bila prva dijete uopće u Hrvatskoj koja je od njega oboljela. I hrvajući se kao lavica s njim prošla u malo vremena stazu punu pelina i trnja – nekoliko ciklusa kemoterapije, ostala je bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice, prošlo kroz 25 zračenja...
'Ljubavi moja!
Što da napišem,bol je prevelika i milion puta zašto?
Bila si toliko pozitvna,dobra,pobožna i čvrsto vjerovala srcem dragom Isusu...
Rekli su mi da si rođena za nebo,onda ai nepojmjivo najljepsi nebeski anđeo!
Naš zadnji zagrljaj jos osjecam i tvoj vedri osmjeh unatoc krizu kojeg si cvrsto nosila.
Ti si moja ljubav i sreca i bol i tuga...
Luce moja,čuvaj nas odozgor,mahni i namigni ponekad i daj znak
Čuvaj mamu i moli se sa Isusom za snagu njoj jer joj je potrebna,jer vas dvi bili ste jedno!
Ovo nije zbogom nego doviđenja - dok se ponovno sretnemo gore iza oblaka - napisala je u emotivnoj objavi na svom profilu Iva.
Nedostajat će Luca svima koji su je poznavali makar i na tren, koji su se sreli sa sjajem u njezinim dječjim očima, koji su suzu u njima vidjeli, i sada za njom pustili. A najviše majci Franki, ocu Darku i bratu Luki. Zbogom anđele, ili bolje rečeno - doviđenja. Anđeli su vječni!

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 08:31