StoryEditorOCM
ŠibenikKazališno vijeće

Umirovljeni arheolog, glumica amaterka i Zekanovićev čovjek krojit će sudbinu šibenskog teatra sljedeće četiri godine

Piše Marija Lončar
18. prosinca 2021. - 08:43

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku dobilo je nove članove svog Kazališnog vijeća i ovaj put posve po ukusu vladajućeg HDZ-a. Riječ je o trima članovima koje bira Grad Šibenik kao osnivač te kulturne ustanove.

Naime, dosadašnjim članicama, ravnateljici šibenskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, HDZ-ovki Aniti Škugor Kodžoman i njezinoj stranačkoj kolegici te ravnateljici županijskog Zavod za javno zdravstvo Diani Dulibić istekao je četverogodišnji mandat kao i pjevaču zabavne glazbe Marku Škugoru.

Stoga su članovi Gradskog vijeća na nedavnoj sjednici odlučili da će ih na toj funkciji zamijeniti Valentino Dražić Celić, Marko Menđušić i Anđela Fržop. Dražić Celić diplomirao je elektrotehniku, a završio je i fotografiju u Milanu. Blizak je crkvenim krugovima, a važnu ulogu imao je i u projektu uređenja i postava Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova "Civitas sacra" u kojem je i zaposlen.

image
Valentino Dražić Celić
Nikša Stipaničev/Cropix

U Kazališno vijeće ušao je kao čovjek Hrvoja Zekanovića, a u odlučivanju sudbine i budućnosti šibenskog teatra pridružit će mu se još umirovljeni arheolog i kustos Muzeja grada Šibenika, a kasnije i pročelnik šibenskog Konzervatorskog odjela Marko Menđušić te Anđela Fržop, članica Dramske amaterske skupine vodičkog Pučkog otvorenog učilišta.

Novi članovi Kazališnog vijeća funkciju preuzimaju u ponedjeljak, 20. prosinca, a jedan od prvih zadataka koji ih očekuje je raspisivanje natječaja za novog ravnatelja HNK u Šibeniku. Naime, aktualnom ravnatelju Jakovu Biliću mandat istječe krajem iduće godine, a zakon propisuje da se natječaj za novoga mora raspisati godinu dana prije isteka mandata starog ravnatelja.

25. travanj 2024 23:56