StoryEditorOCM
Šibenikčestitke

Uhvatila se u koštac s velikim problemom: šibenska poduzetnica i inovatorica Dragica Jerkov dobila najveću moguću nagradu

Piše Šibenski.hr
16. svibnja 2023. - 11:09

Brand Woolee, gnojivo i repelent od vune, naše članice, inovatorice Dragice Jerkov nagrađen je najvećom, Grand Prix nagradom, međunarodne izložbe inovacija Agro ARCA 2023, izvijestili su iz Društva inovatora ‘Faust Vrančić‘ iz Šibenika.

Međunarodna izložba inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro ARCA 2023. održana je u Prelogu 12-14. svibnja.

Okupila je brojne hrvatske i međunarodne izlagače koji su predstavili nekoliko stotina inovacija, uglavnom prigodne, agro tematike.

Žiri sastavljen od sveučilišnih profesora i stručnjaka izabrao je Woolee kao najbolju inovaciju izložbe.

Woolee je grupa proizvoda, ekološko gnojivo i repelent, koja nastaje od sirove vune ovce pramenke s kraških područja Like i Dalmacije.

Peletirano gnojivo Woolee od vune ovce pramenke sadrži najveći poznati postotak dušika i drugih hranjiva koji se sporo otpuštaju, tempom kako je biljci potrebno. Osim funkcije gnojenja, Woolee nabubri do 20 puta i tako akumulira vlagu, koju također lagano otpušta, kako je biljci potrebno da prebrodi sušna razdoblja.

Repelent Woolee je novi proizvod koji se pokazao kao izvrsna zaštita od puževa golaća i drugih nametnika. Potpuno je ekološki i neškodljiv za ljude, za razliku od konvencionalnih repelenata. Nastao je u procesu proizvodnje i testiranja primjene osnovnog Woolee proizvoda.

- Naša inovatorica, poduzetnica Dragica Jerkov i njezina obitelj uhvatili su se u koštac s dugogodišnjim ekološkim problemom odbacivanja vune u okoliš.

Woolee je rezultat stalnog inoviranja u proizvodnom procesu, testiranju i primjeni. Tu inventivnost i ustrajnost prepoznao je stručni žiri Agro ARCA-e i nagradio ih najvećom nagradom izložbe, velikim Grand Prixom- poručili su iz šibenskog Društva inovatora ‘Faust Vrančić‘.

28. svibanj 2024 18:27