StoryEditorOCM
Šibeniksaga se nastavlja

Ugledni građanin traži hitni prestanak radova: ‘Gradi se pogibeljno raskrižje!‘

Piše A.P.
9. veljače 2024. - 12:32
Mještani Zatona i Rasline nezadovoljni prijedlogom novog križanja kod Šibenskog mostaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Saga se nastavlja - svoje nezadovoljstvo radovima na rekonstrukciji križanja za Zaton i Raslinu sa Jadranske magistrale, odnosno državne ceste D8, mještani tih naselja sada su odlučili izraziti i direktno Državnom inspektoratu.

Nezadovoljni ponajprije samom idejom izvedbe tog projekta, od Državnog su inspektorata zatražili da se radovi na rekonstrukciji križanja zatvore zbog nedostatka oznaka koje su na gradilištu obvezne te zbog velikih zastoja u prometu koji su se prijašnjih dana stvarali na Šibenskom mostu.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Na cesti D8 kod Šibenskog mosta unatrag tri tjedna odvijaju se radovi na križanju sa cestom za Zaton. Na mjestu radova nema oznaka koje su obavezne na gradilištu, prije početka radova. Veliki problemi oko projekta i poremećaja saobraćaja koji su nastali ne mogu se niti prijaviti jer se ne vide potrebni podaci investitora, projektanata, izvođača i ostalo što propisi propisuju. Molim hitno zatvaranje gradilišta zbog svega ovoga ali i zbog činjenice da su Hrvatske ceste najavile neophodne promjene u planiranom projektu koje bi trebale unaprijediti stupanj sigurnosti koji nije dovoljan sa sadašnjim predloženim projektom prema kojem je započela gradnja novog križanja. Smatram da sva upozorenja stručnjaka da se gradi pogibeljno križanje zahtjevaju prethodno usaglašavanje i javnu prezentaciju novog rješenja koje treba biti napravljeno s Fakultetom prometnih znanosti i do tada zaustavljanje daljnjih radova! Vjerujem da i vas interesira brzina djelovanja državnog inspektorata koji je objedinjen upravo da bi efikasnije djelovao - napisao je na svom Facebook profilu dr. Miljenko Bura, stanovnik Rasline i lider nezavisne oporbene liste.

Stotinjak mještana Rasline i Zatona se, podsjetimo, prije dva tjedna okupilo ispred hotela Panorama na Šibenskom mostu i na taj način mirnim prosvjedom upozorilo da se ne slažu s prometnim rješenjem Hrvatskih cesta za navedeno raskrižje. 

27. travanj 2024 12:35