StoryEditorOCM
Šibenikčlanovi biraju

Udario junak na junaka: slijedi li veliki obračun u šibensko-kninskom HDZ-u? I Burić i Dujić kandidati za šefa!

Piše Šibenski.hr
22. rujna 2021. - 15:52

Nakon što je na minulim lokalnim izborima županijski HDZ doživio fijasko te po prvi put izgubio izbore postalo je jasno kako će se nešto mijenjati u vrhuški lokalne organizacije najjače hrvatske stranke. Ili barem pokušati.

Izbori za čelne ljude županijskih, gradskih i općinskih tijela HDZ-a otpočeli su prvim danom rujna i potrajat će do 15. listopada, a premda se spekuliralo kako se dosadašnji šef Nediljko Dujić neće ponovno kandidirati, on je to danas demantirao. Da bude zanimljivije, rukavicu izazova odmah mu je bacio Željko Burić, šibenski gradonačelnik.

- Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica meni dala veliko povjerenje kandidirajući me za gradonačelnika Šibenika u tri mandata, a potom i za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Šibenika, osjećam obvezu i odgovornost prema HDZ-u, a s obzirom na trenutačnu poziciju stranke u Šibensko-kninskoj županiji. Želim vratiti povjerenje članstva, ali i svih žitelja Šibensko-kninske županije te vratiti stožernu stranku na pobjednički put.

Želja i cilj mi je u sljedećem mandatu, nakon unutarstranačkih izbora, spojiti iskustvo i snagu mladosti jer je to jedina formula za uspjeh na dobrobit svih nas. Pokazali smo to i u dosadašnjem radu i uvjeren sam da sve skupa možemo preslikati i na Šibensko-kninsku županiju u sljedećem razdoblju - poručio je gradonačelnik Burić.

Nije trebalo dugo čekati ni Dujićev odgovor:

- Uvijek je za stranku bolje da ima više kandidata. Moja ambicija je da opet budem predsjednik HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji - kratko je ustvrdio Dujić.

18. travanj 2024 19:36