StoryEditorOCM
Šibeniksjajan projekt

Učenici OŠ ‘Tin Ujević‘ već dva mjeseca u sklopu nastave imaju i plivanje: ‘Dojmovi su odlični, na proljeće ćemo uključiti još škola‘

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2022. - 17:30

Zajednica sportova grada Šibenika i Plivački klub "More" kao glavni nositelj ovog programa Integracije plivanja u sustav školstva već dva mjeseca provode projekt koje se dugo planirao i na zajedničko zadovoljstvo, a u interesu šibenske djece i zaživio te se prema prvim dojmovima pokazao kao izuzetan potez koji bi i u budućnosti mogao stasati na još veću razinu.

Naime, program je započeo s prvim razredima Osnovne škole Tin Ujević. Mini bus PK More u pratnji jednog trenera ujutro u 7:45 sati dolazi po djecu ispred škole te djecu odvozi na bazen u nazočnost dvije učiteljice. Po dolasku  na bazen djeca se pripremaju za trening uz prisustvo trenera, dobivaju svu potrebnu opremu za trening, ulaze u bazen te treniraju prema programu trenera PK More "Plivanje školske djece" koji je izrađen za navedenu dob djece. Nakon treninga djeca se u svlačionicama spremaju za školu gdje ih opet vozi mini bus i povratak u školu je u 9:50 sati.

image
PK ‘More‘

Ovaj program isključivo provodi PK More sa svojim stručnim kadrom i infrastrukturom, a za djecu, kao i za školu program se provodi bez ikakve naknade, a troškove pokriva Zajednica sportova grada Šibenika.

Vezano za provođenje programa ispred Zajednice sportova grada Šibenika tajnik Dario Kulušić bio je jako zadovoljan.

-Ovaj program je dugo planiran i jako smo zadovoljni što je ušao u realizaciju i što su svi njegovi dionici zadovoljni. Čestitam Osnovnoj školi Tin Ujević što se prva uključila te njihovom ravnatelju Emilu Božikovu, a iskreno se nadam da ćemo u proljetnom dijelu školske godine program nastaviti s najmanje još dvije gradske škole. Koliko vidim i čujem povratne informacije i dojmovi su odlični te isto tako čestitam stručnom kadru Plivačkog kluba More te gosp. Marenziju na trudu koji su uložili

- Prije svega zahvaljujem Zajednici sportova grada Šibenika na podršci u provođenju ovog programa. Kako dugogodišnjem zagovorniku ove ideje izuzetna mi je čast što se ostvario pokušaj da se plivanje kao tjelesna aktivnost integrira u redovnu nastavu i da tako pratimo na koji način navedena aktivnost utječe na samu djecu. Za sada je refleksija fenomenalna i pokazala je da djeca na ovaj način bolje reagiraju u nastavi. Ovaj tjedan završavamo sa programom za jesenski dio školske godine, sa planom da na proljeće nastavimo u istom ritmu u interesu naše djece i njihovog zdravlja - zaključio je Rikard Marenzi, predsjednik Plivačkog kluba "More".

05. veljača 2023 20:51