StoryEditorOCM
Šibenikdobre turističke brojke

Ubuduće suvremeniji Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku; U grad stižu i nove manifestacije

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2022. - 13:03

Danas je u Klubu Azimut održana 10. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Šibenika  na kojoj su članovi Vijeća usvojili izvješća o tijeku ovogodišnje turističke sezone te realiziranim projektima i manifestacijama. Prema riječima Dina Karađole, direktora  TZ, pokazateljima od oko milijun i 350 tisuća turističkih noćenja  na administrativnom području grada Šibenika u prvom devetomjesečnom razdoblju ove godine možemo biti zadovoljni.

“Oni su rezultat  sinergije brojnih dionika i potvrda zajedničkog rada na ukupnom turističkom proizvodu. Uzlazna putanja turističkih postignuća bila bi još i veća da u predsezoni zbog pandemije nisu izostali kongresni sadržaji,  ali unatoč takvim izazovima i poremećajima nastalim na globalnom turističkom tržištu u posezonu ulazimo s optimizmom -kazao je Karađole koji je vijećnike upoznao i sa brojnim događanjima u (su)organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika kao što su drugo izdanje manifestacije “Pidoće i debit se vole”, 100. obljetnica osnutka gradskog kupališta Jadrija, Večeri šibenske klapske pjesme, “Opsada Šibenika”, Dani šibenske baštine te mnoge druge. 

U ulozi predsjednika TV TZ Grada Šibenika, gradonačelnik Željko Burić, pak, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je potražnja za Šibenikom kao turističkim odredištem iz godine u godinu sve veća  o čemu svjedoče turističke brojke.

“Naš primarni cilj je jačanje pozicije Šibenika na turističkom tržištu na čvrstim temeljima održivog turizma u kojemu će naši građani pronaći svoje mjesto i dobrobit, u kojemu ćemo podići kvalitetu života ali i smještaja naših gostiju, za njih i nas same  sačuvati svoju baštinu i prirodni okoliš te poduzeti sve aktivnosti kako bi naša turistička ponuda bila atraktivna, konkurentna i inovativna” – zaključio je gradonačelnik Burić.

Na sjednici TV TZ grada Šibenika razgovaralo se i o nastavku održavanja osuvremenjene verzije Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku te uvođenju novih manifestacija kojima bi se pridonijelo još impresivnijim turističkim rezultatima.

25. travanj 2024 18:38