StoryEditorOCM
ŠibenikAdriatic Business

U utorak se svečano otvara suvremeni centar za kreativne poduzetnike vrijedan 20 milijuna kuna, među prvima smo ušli u obnovljenu zgradu

Piše KATARINA RUDAN
18. veljače 2021. - 19:11
Ravnateljica Mira Lepur ispred nove zgrade Adritaic Business centra u prostoru bivše tvornice TLMNikša Stipaničev/Cropix

Svečano otvaranje Adriatic Business Centra – ABC, najavili su iz županijske Razvojne agencije, održat će se u utorak, 23. veljače, s početkom u 10.30, na adresi Narodnog preporoda 4 u Šibeniku.

Na otvaranju se očekuje dolazak visokih državnih i Vladinih dužnosnika te predstavnika europskih fondova i Komisije Europske unije.

– Svečanošću otvaranja ujedno obilježavamo završetak našeg europskog projekta te započinjemo s aktivnim poslovanjem Centra i programom "Otvorenih dana ABC-a", tijekom kojih će se, od 23. veljače do 2. ožujka, svakog dana održavati tematske konferencije i radionice na temu održivog razvoja i investicija, brendiranja, audiovizualnog sektora i filma – kaže ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur.

Nakon otvaranja i predstavljanja Centra, tema prvog dana je predstavljanje ABC-a i partnera, te Investicijskog portala Jadranske Hrvatske. Sutradan, 23. veljače, glavna tema panela je brendiranje i potencijal audiovizualnog sektora u Hrvatskoj, sljedećeg dana zelena i digitalna tranzicija, dok je 26. veljače na "dnevnom redu" brendiranje poduzeća, obrta i OPG-ova. Zadnjeg dana panela, 2. ožujka, stručnjaci i svi zainteresirani govorit će o temi "Pametna specijalizacija", među kojima su i prilike i izazovi za hrvatske regije, s posebnim naglaskom na zdravstveni turizam. Naravno, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, broj sudionika "Otvorenih vrata ABC-a" ograničen je na 25 osoba.

Više dvorana, 26 ureda, studiji...

– ABC će poseban fokus staviti na podršku razvoju audiovizualnog sektora i filma, i to održavanjem edukacija i suradnjom s obrazovnim institucijama i sektorskim organizacijama na nacionalnoj i europskoj razini – kaže Lepur.

Projekt rekonstrukcije i opremanja Adriatic Business Centra, vrijednosti 20 milijuna kuna, u 100-postotnom je iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Šibensko-kninska županija njime je dobila suvremeno uređenu poslovnu zgradu za kreativne poduzetnike s 26 ureda, osam radnih stanica, jednom konferencijskom dvoranom i dvjema dvoranama za sastanke, s četiri studija za audiovizualnu produkciju, postprodukciju i grafički dizajn, kutkom za djecu, zajedničkim prostorima i parkiralištem.

Uz kreativne poduzetnike, u Adriatic Business Centru bit će smješten i cijeli tim Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, koji će u novom i suvremeno opremljenom prostoru i dalje pružati usluge poslovnog, projektnog i investicijskog savjetovanja, marketinga i brendiranja. Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije – IDA d.o.o., Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci – STEP RI d.o.o. te suradnicima, HGK-om Šibenik i HGK-om Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

02. svibanj 2024 23:52