StoryEditorOCM
Šibenikza male kreativce

U Trokutu startala nova sezona ljetnih dječjih radionica: kamp ‘Trokutića‘ popunjen rekordnom brzinom

Piše PROMO
27. lipnja 2022. - 14:57

U Trokutu je od ponedjeljka startala nova sezona ljetnih dječjih radionica. Naime, riječ je o trećem po redu DJEČJEM STEM KAMPU “TROKUTIĆI” unutar kojeg će šibenski školarci učiti o novim tehnologijama.  Interesa itekako ima, jer sve grupe osnovnoškolaca popunjene su rekordnom brzinom.

“Ovo je idealna prilika da se djeca razvijaju i uče uz kreativnost i tehnologiju. Obzirom da su inovacije postale dio svakodnevnog života, STEM edukacija se pokazuje kao odličan pristup učenja jer djetetu omogućava da samo dođe do zaključka, čineći ga aktivnim sudionikom. Ovakav tip radionica je odličan način da upravo najmlađi nauče kako se kritički razmišlja i dolazi do vlastitih ideja i rješenja. Želja nam je da se uredotoče na logično razmišljanje I rješavanje problema koji će im pomoći da razviju mentalne navike koje će im biti potrebne za uspjeh u bilo kojem području života”, kaže nam Ivan Šoda, voditelj radionice.

Mali kreativci tako će se najviše baviti micro:bitom, gdje će učiti programirati uz njegove mogućnosti i stvoriti svoj prvi projekt. Posebno zanimljiv dio edukacije svakako će biti i UNITY DIZAJN  IGARA kroz koji će školarci graditi 2D i 3D vizualno okruženje igre i izrađivati čitav projekt igre Galactic Warrior.

"Uvijek se trudimo da im tematika kojom se na radionici djeca bave bude nešto novo, izazovno i zanimljivo I u skladu sa svjetskim trendovima. Naš primarni cilj u ovom slučaju je djecu već od nižih razreda osnovne škole usmjeriti u svijet IT-a I STEM-a na jedan njima opet zabavan i kroz igru prihvatljiv način. Sve to u svrhu upoznavanja s poslovima sutrašnjice i spremnosti za svijet u kojem oni mogu donijeti neka nova rješenja za probleme na koje mi odgovor danas nemamo. Hvala šibenskim mamama i tatama što su to u velikom  broju ponovno prepoznali, a mi ćemo se u budućnosti truditi da toga bude još i više”, naglašava Diana Mudrinić, direktorica Trokuta.

STEM KAMP “Trokutići 2022”  se odvija od 27.06-01.07.2022. za uzrast od 1-4 razreda, i od 11.07.-15.07.2022. za uzrast od 5-8 razreda.

24. travanj 2024 18:09