StoryEditorOCM
ŠibenikI dalje rade svjetske stvari

U Trokutu ne gase motore i u istom trenu spajaju zapošljavanje mladih, otvaranje stranih podružnica i pokretanje nove akademije

Piše PROMO
20. srpnja 2022. - 12:57

Završetkom druge po redu NEET akademije šibenski Trokut krajem lipnja promovirao je svoju drugu generaciju novopečenih developera. Na svečanoj promociji čak 17 mladih iz cijele Hrvatske dobilo je prigodne diplome (program prekvalifikacije za FULL – STACK developera.

Trokutov „Digital NEET Academy 2.0“, kao i onaj prvotni nastao je u kuhinji ideja direktorice Diane Mudrinić, a namijenjen je pripadnicima NEET skupine – mladim nezaposlenim osobama koji nisu u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su bili zaposleni na neadekvatnim poslovima i željeli su promjenu u karijeri. Svih 17 polaznika koji su svoju prekvalifikaciju uspješno priveli kraju, educiralo se besplatno posljednjih 6 mjeseci u šibenskom inkubatoru kombinacijom. Završenom akademijom polaznici su stekli osnovna znanja za poslove “Full – stack” developera, te su se kroz praksu upoznali s procesom razvoja aplikacije, testiranja, puštanja u produkciju i održavanja iste.

 

Iz prve ruke svoja iskustva podijelio je s nama svježe promovirani Full-stack developer, Tomislav Pandžić kojem je sudjelovanje u akademiji donijelo zaposlenje u IT sektoru te otvorilo vrata za nove poslovne prilike.

 

“Period prekvalifikacije na NEET akademiji uvijek će mi ostati u lijepom sjećanju – stekao sam nova prijateljstva i iskustva, te znanja i vještine koje su mi omogućile da odmah po završetku počnem raditi u IT tvrtki. Naravno da je bilo i težih trenutaka kad je trebalo marljivo zapeti, no odustajanje nikad nije bilo opcija. Od srca želim zahvaliti mentorima, edukatorima i osoblju Trokuta koji su nam u svakom trenutku srdačno i pažljivo prenosili svoja poslovna i osobna iskustva i znanja”, poručio je Tomislav.

 

Promociji NEET-ovaca uz zamjenika šibenskog gradonačelnika Danijela Miletu, te direktoricu Trokuta, Dianu Mudrinić, nazočila je i delegacija vodeće britanske tvrtke iz područja „Data Sciencea“ Intuita Consulting koja je kako doznajemo već zaposlila dio polaznika sadašnje NEET akademije, te će biti Trokutov partner na sljedećoj.

 

Diana Mudrinić kroz razgovor nam otkriva kako jedna od vodećih britanskih tvrtki iz područja „data sciencea“ Intuita Consulting je nedavno otvorila svoju podružnicu upravo u Trokutu, te je generalni partner Inkubatora na novoj akademiji za koju su nedavno otvorene prijave.

Data Science jedna je od tehnologija budućnosti, a temelji se na analizi i spajanju velikih količina podataka. Koristi razne metode analiza za izdvajanje informacija i statistika iz brojeva, koje u konačnici tvrtkama značajno olakšavaju poslovanje.

„Iznimno smo zadovoljni  što se naša već druga po redu NEET akademija pokazala itekako uspješnom. Već duže vrijeme u razgovorima smo s partnerima s kojima smo zajednički razvili program za tehnologiju koju smo mi u Trokutu identificirali kao onu koja će „nositi“ daljnji razvoj u IT-u, a to je upravo data science. Partner na ovoj akademiji je tvrtka koja definitivno drži jedne od najboljih uvjeta poslovanja na području „data sciencea“, te nam je neopisivo drago što su prepoznali upravo Trokut i Šibenik kao idealno mjesto za razvoj u ovom dijelu Europe.

Smatram kako možemo zaista reći da se sve više Šibenik prepoznaje kao IT središte, kako za poduzetnike tako i za mlade. Na ovaj način stvaramo uvjete za naše najavljene svjetske stvari koje radimo i koje ćemo tek raditi“, kaže nam direktorica šibenskog Trokuta.

Ivan Šoda, jedan od mentora NEET akademije  kaže kako je u Šibeniku do prije koju godinu vladao nedostatak informatičkog kadra, a danas je zahvaljujući kontinuiranim edukacijama koje pružaju situacija znatno drugačija.

“Narednom prekvalifikacijom iz “Data Sciencea” ulazimo u treći ciklus NEET akademije koja se pokazala iznimno uspješnom. Cilj je dugoročno provesti što više akademija u različitim IT područjima. Prekvalifikacijama koje smo organizirali broj razvojnih inžinjera i programera je rastući, čemu u prilog ide i činjenica da su mjesta u Trokutovom zajedničkom radnom prostoru sva popunjena, a upravo dobar dio ljudstva čine ljudi izašli iz naših dosadašnjih akademija. Samim time naš centar je zbog odličnog networkinga i atmosfere postao nezaobilazno mjesto za sve one koje zanimaju osobni razvoj i IT karijera. Trokut spaja ljude”, kroz smješak zaključuje Šoda.

Trokutova “Data Science” akademija za koju su prijave već otvorene, startat će nadolazeće zime, a mi smo sigurni da ćemo i u idućoj godini slušati nove inspirativne priče iz šibenskog poslovnog centra. Za više informacija o novoj NEET akademiji kliknite na https://trokut.eu/wp/neet-akademija-3-0-data-science/   

 

 

 

 

16. travanj 2024 21:48