StoryEditorOCM
ŠibenikBAGERI SE NE GASE

U travnju će se košarka igrati u novoj dvorani u Ražinama Donjim

Piše Katarina RUDAN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
11. veljače 2017. - 19:04

U Šibeniku se, da li zbog izborne godine ili unaprijed planiranih aktivnosti pa se nekako "poklopilo", radi na sve strane. Od Meteriza, preko gradskog centra i Poljane do Brodarice. Strojevi tako ne miruju ni u Ražinama Donjim, gdje se novcem iz gradskog proračuna, točnije iz prihoda od komunalne naknade i doprinosa namijenjenih za gradnju komunalne infrastrukture, gradi sportsko-rekreacijski centar.

– Pripremni radovi počeli su krajem studenog prošle godine, nakon provedenog javnog natječaja i potpisivanja ugovora o početku radova s najpovoljnijim ponuditeljem, tvrtkom TEC gradnja d.o.o. Ukupni radovi vrijedni su 2,44 milijuna kuna i odvijaju se planiranom dinamikom. Riječ je o tzv. jednostavnoj infrastrukturi, radi se i u travnju ćemo tamo zaigrati košarku, a kako do lokacije baš nije uređena pristupna cesta, napravit ćemo i nju – kaže zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Centar se gradi na terenu u vlasništvu Grada, na površini od 2175 četvornih metara, i sadržavat će otvorene sportske terene i prateće objekte.

 

Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište i nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom.
– U pratećem objektu predviđene su dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija s tuševima. Svaka je svlačionica planirana za dvadesetak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode preko solarnih kolektora koji će biti postavljeni na krovu objekta. Između sportskih terena predviđen je prostor za sprave za vježbanje na otvorenom, tzv. street workout – rekao nam je Mileta.

Ostatak površine bit će hortikulturno obrađen, postavit će se javna rasvjeta te zasebni reflektori za sportske terene. Igrališta će biti povezana stazama popločanim betonskom galanterijom, a cijeli kompleks bit će okružen ogradnim zidovima. Sportski tereni imat će zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar asfaltirat će se parkirna površina za deset osobnih automobila.












 

07. svibanj 2024 01:57