StoryEditorOCM
ŠibenikPridružite se i vi

U subotu navečer riva će biti jednu uru bez javne rasvjete: Šibenik i ove godine dio globalne akcije Sat za planet Zemlju

Piše Šibenski.hr
28. ožujka 2019. - 13:10

Grad Šibenik i ove se godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu, 30. ožujka u 20:30 sata na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 13. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“. Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je, osim na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena, i na osvještavanje o velikom problemu zagađenja mora plastikom. Uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, WWF-ova inicijativa 30. ožujka ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu.

Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 30. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Najpoznatije svjetske znamenitosti poput Eiffelovog tornja, rimskog Coloseuma ili londonskog Big Bena gašenjem javne i dekorativne rasvjete ponovno će utonuti u mrak.

Hrvatska je dio ove akcije od 2009. godine, a inicijativi se svake godine pridružuje i Grad Šibenik.

Iz šibenske Gradske uprave pozivaju sve građane da se pridruže akciji!

09. lipanj 2023 13:25