StoryEditorOCM
ŠibenikJedriličari u Šibeniku

U subotu i nedjelju dođite na rivu i uživajte u natjecanju jedriličara iz Rijeke, Splita, Dubrovnika, Murtera. Šibenik ima čak tri posade

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2017. - 19:06

Ovoga vikenda,18. i 19. studenog, ispred šibenske rive bit će održano Prvenstvo Hrvatske u match raceu, odnosno dvobojskom jedrenju. Organizatori regate su Jedriličarski klub Val i Wave Sailing Center iz Šibenika.
 
Dolazak u Šibenik potvrdilo je osam posada iz Rijeke, Splita, Dubrovnika, Murtera, a i Šibenik će imati svoje jedriličare. Rijeku će predstavljati ekipa iz JK Galeb, Dubrovnik momci iz JK Orsan, Splićani dolaze s dvjema posadama iz JK Mornar, Murterini su iz JK Kornati a Šibenik će predstavljati čak tri posade.
 
Šibenski trojac bit će predvođen iskusnim Valovim trenerom Teom Piasevolijem, dok će preostalim ekipama kormilariti mladi Marin Desabota i jedini junior na regati Marko Smolić.
 
Predviđeno je da se odjedri jedan round-robin (međusobno nadmetanje svih timova) i finalna jedrenja, a s obzirom na trenutačnu prognozu, program bi se mogao u potpunosti ostvariti.

 
 

20. travanj 2024 14:27