StoryEditorOCM
Šibenik‘euro na kotačima‘

U srijedu i četvrtak u Šibeniku doznajte sve o valuti kojom ćete baratati od Nove godine

Piše Šibenski.hr
13. prosinca 2022. - 18:34

U srijedu i četvrtak, 14. i 15. prosinca 2022. godine u Ulici Ante Starčevića u Šibeniku bit će postavljena interaktivna putujuća izložba "Euro na kotačima", edukativni projekt koji se provodi u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom u organizaciji Vlade i Hrvatske narodne banke, uz sufinanciranje Europske unije. U Šibeniku će se održati u vremenu od 9 do 19 sati prvog dana te od 9 do 14 sati drugog dana.

Nakon Šibenika, izložba će svoje putovanje kroz hrvatske gradove završiti u Zadru. Izložbu je tijekom njene dosadašnje turneje koja je počela 19. listopada u Vukovaru, posjetilo više od 25.000 građana.

image
Dusko Marusic/Cropix

Multimedijski sadržaji na izložbi posjetiteljima pružaju sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Namijenjena je svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu.

Na izložbi će s građanima razgovarati stručni tim edukatora - studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu i zaposlenici HNB-a te Michael Faulend, viceguverner HNB-a.

26. travanj 2024 04:15