StoryEditorOCM
ŠibenikTROKUTIĆI SUBOTOM

U sklopu STEM kampa kreirane su zanimljive radionice pod radnim naslovom „Trokutići subotom“

Piše PROMO
30. listopada 2023. - 11:10

I ove jeseni Trokut je svoja vrata otvorio za najmlađe posjetitelje. U sklopu STEM kampa  kreirane su zanimljive radionice pod radnim naslovom „Trokutići subotom“. Od listopada ove godine pa sve do lipnja sljedeće očekuje ih bogat program u različitim područjima STEM-a.

Radionica kreće s već poznatim temama iz područja MicroBita gdje djeca imaju mogućnost sami napraviti i isprogramirati vlastito mini računalo da prikuplja senzorske podatke ili da vrši automatizaciju nekog procesa.

Studeni je rezerviran za radionicu elektrotehnike gdje će kroz zanimljive eksperimente i igre učiti o osnovama strujnog kruga te sklopovlja neophodnog za rad mikroračunala.

Potom, za zimsko i blagdansko vrijeme pripremljena je uvijek popularna radionica robotike, gdje će neka djeca po prvi put moći izraditi svog malog robota te ga programirati onako kako oni žele. Naravno, u zimskim vremenima bez puno uzbuđenja, u sklopu robotike održat će se i natjecanje utrka robota.

Veljača je rezervirana za popularne proizvode tvrtke Circuit mess: Batman i Rover kit-ove. Radi se o hrvatskom proizvodu, uspješnom start up-u koji se bave proizvodnjom STEM uređaja i kompleta za djecu te tako im na jedan maštovit i zanimljiv način približavaju znanost i potiču njihovu maštu i razvoj.

Nakon Circuit mess-a, početkom proljeća, djeca će imati priliku upoznati se sa sve popularnijim IT poljem „Internet of Things“ odnosno IoT-a. Radit će se na izradi i programiranju pametnih komponenti za dom te će naučiti načine spajanja i kontrole pametnog doma.

Početak proljeća budi i kreativnost tako će travanj biti u znaku dizajna, te ovim putem posebno se pozivaju djeca s istančanom umjetničkom i dizajnerskom crtom da se pridruže jer će se raditi 3D modeliranje u thinkercad alatu, potom priprema i provjera kroz naočale virtualne i proširene stvarnosti te naposljetku ispis dizajna na 3D printeru.

Kraj je rezerviran za najbolje. U svibnju i lipnju radit će se dizajn igrica u Robloxu,popularnom alatu među djecom za izradu igara, koji im omogućuje da kreiraju individualne igre onako kako oni žele odnosno po njihovoj mjeri.

Trokutići se održavaju svake subote od 9 do 11 sati u učionici Trokuta, a dobrodošla su sva djeca od 9 do 14 godina. Voditelji radionice su Ivan Šoda i Martin Radovčić, a svakako prednost ovog STEM kampa je da se djeca mogu upisivati iz mjeseca u mjesec ovisno o samoj temi koja je na rasporedu.

Tko zna, možda jednog dana među njima baš netko postane veliki znanstvenik, programer, ili dizajner igara. Jedno je sigurno, rad s najmlađima za nas predstavlja posebno zadovoljstvo i iskustvo,poručuju iz Trokuta.

Više informacija potražite na web stanici Trokuta.

https://www.trokut.eu/trokuticisub

30. travanj 2024 18:25