StoryEditorOCM
ŠibenikObnova četiri etaže kuće:

U sklopu projekta Hrvatski centar koralja Zlarin-otvoren postupak javne nabave za radove uređenja kuća Šare i Kažerma

Piše Šibenski.hr
9. kolovoza 2019. - 14:34

Grad Šibenik otvorio je postupak javne nabave za radove uređenja kuća Šare i Kažerma s pristupnim putom, u okviru projekta Hrvatski centar koralja Zlarin. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 8.193.109,40 HRK bez PDV-a, priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

- Ovo ulaganje će činiti infrastrukturnu okosnicu Hrvatskog centra koralja Zlarin, te će predstavljati temelj za održivo korištenje prirodne baštine i učinkovitije upravljanje posjetiteljima otoka Zlarina i okolnog područja. Obnovit će se četiri etaže kuće Kažerma ukupne neto površine 452,98 četvornih metara, tri etaže kuće Šare, ukupne neto površine 204,52 četvorna metra, kao i dvorište između navedenih kuća veličine 87,50 četvornih metara, a koje će nakon provedene obnove služiti kao prezentacijsko-edukativni centar. Također, rekonstruirat će se put, koji vodi od obale do kuća Šare i Kažerma i međusobno ih fizički povezuje. Svrha ulaganja je poboljšana dostupnost obnovljenih kuća posjetiteljima, uključujući osobe s teškoćama u kretanju- stoji u priopćenju.

Dodaje se kako zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 4. rujna 2019. u 13 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na: www.eojn.nn.hr.

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24.127.147,50 kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

 

05. svibanj 2024 09:19